reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

makartaka nie panikuj:) nie popadaj w paranoje nam tutaj:):):):) to ze nic cie nie boli czy tez nie masz zadnych objawow to tylko się cieszyc a nie martwic:) wolalabys pol dnia spedziac przy kibelku na klęczka?:):):)

ja tez kompletnie nie mam zadnych objawow...i gdyby nie to ze widać na Usg malucha to w zyciu bym nie powiedziała ze w ciąży jestem:):)

reklama
przecież nikt nie powiedział ze dopiero dzień po skończeniu pierwszego trymestru koncza się wszelkie objawy :):) niektóre walcza np. z mdłościami przec pol ciąży niektore tylko np. 2 tygodnie....jeśli Tobie ustapily tak wcześnie bóle czy inne objawy to tylko się cieszyc ze nie jesteś w tej drugiej grupie:):) nie bój się jeszcze nie raz przyjdzie chwila kiedy będziesz narzekac na bol plecow czy inne...:) a teraz się ciesz spokojem:) bo nerwy Ci w niczym nie pomoga:)

staram się być spokojna. Tłumaczę sobie - 2 razy byłaś na wizycie, serduszko biło. Masz leki, musi być dobrze!
Jednak jak się wcześniej 2 razy poroniło, ciężko zachować optymizm

nerwy Ci nie pomoga nie zadręczaj się:) dokładnie tak jak mówisz:) bylas na kontrolach serduszko pięknie tyka:) Ty tez starasz się robic wszystko jak najlepiej i tak żeby było bezpiecznie maluszkowi:) wiec troszkę więcej optymizmu i usmichu:):):)

Ja tez ostatnio dostalam jakiejs paniki. Przestaly mnie bolec piersi, brzuch w ogole nie czulam, ze jestem w ciazy. Tylko, ze ja dopiero ide zrobic usg we srode, bo do tej pory tylko zwykle testy zrobilam. Tez zaczelam sobie tlumaczyc, ze w paranoje jakas wpadam. To moja pierwsza ciaza i tak naprawde nie mam zadnego porownania. Czekam tylko do tej srody i juz sie doczekac nie moge. Jak juz bede wiedziala, ze wszystko ok to bede najszczesliwsza na swiecie :)

anastazi kochana ciesze się, że u Ciebie lepszy humorek. ;)
Zapytalam koleżanki o pobieranie wód plodowych i mowila, że nic nie bolało. Czekam jeszcze na info o tym jak długo czekała na wyniki. ;)

holcia niestety ja też taka jestem, że żyje od wizyty do wizyty. ;)
W środę tez zobaczę maleństwo, bo mam badania prenatalne. ;)

Eh te objawy i nasz stres makartaka nie mozesz sie tak zameczac bo to szkodzi. Myślę ze jezeli wariujesz to powinnas isc gdzies prywatnie na usg. Skoro planowane dopiero za 2 tyg. to do tej pory osiwiejesz a tak to sie uspokoisz. I choc usg nie ma co nadużywać to ten stres jest gorszy. Ja bym poszla chyba.

wgoracejwodziekapana dzięki za info:):) co do humorku to tak jest o wiele lepszy bo dzwoniłam do lekarza w PL i poinformowal mnie ze mimo ze Pappa wyszlo na granicy to itak te wyniki obrazują jedynie statystyki i prawda jest taka ze tylko 30% z tych które maja pozytywny wynik rodza chore dzieci....jeśli mój mimo to był negatywny i NT wg norm tez itak jest jeszcze w normie i do tego jest kosc nosowa .....i ze on z dużym prawdopodobienstwm nawet nie widzac na Usg może stwierdzić ze po prostu niezle lekarz tutaj mnie nastraszyl......

wiec teraz już spokojniej czekam na jutrzejsza wizyte i mam nadzieje ze to będzie ostatnia tego typu:) a potem zostaną mi już tylko zwykle kontrole ciążowe:):)

reklama
Makartaka nie ma co się zadręczać negatywnym myśleniem trzeba być dobrej myśli. A jeśli faktycznie tak bardzo przejmujesz się brakiem objawów to może zrób tak jak Ci radziła Sylka i idź na usg wcześniej.
Anastazi cieszę się że jesteś spokojniejsza na pewno okaże się że z bąbelkiem wszystko będzie dobrze:)

Do góry