reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Nikka pij bardzo duzo zeby sie nie odwodnic teraz to nie trudne ale to pewnie wiesz :) Ewel tak ja jutro 12.50 tez nie za rano wiec kota zniose pewnie.

Ewel, z tego co pamiętam (bo z pamięcią u mnie ostatnio ciężko), to nasza fasolka w 9 tygodniu i 3 dniu miała 2,6 cm- wymiar ciemieniowo-siedzeniowy.

Ostatnia edycja:
Gratuluję Wam wspaniałych wiadomości! Po cichu zazdraszczam bo ja za 3 tygodnie dopiero usg. I jestem w szoku, że tak wcześnie można poznać płeć dziecka?! W pierwszej ciąży dowiedziałam się chyba w 23 tygodniu chociaż osobiście miałam bardzo silne przeczucie, że to będzie Amelka i tak też do niej mówiłam :-) Teraz też przeczucie jest, okaże się czy się sprawdzi tym razem :-)

Ja to prenatalne miałam w 11 tygodniu i 4 dniu i byłam pewna, że nic nie będzie jeszcze widać, ale dzidziuś był tak aktywny, że prezentował się z każdej strony i ponadto męczyła go czkawka przez całe usg, taki cudowny widok. Na razie wszystko wskazuje na córeczkę, ale wiadomo, że jeszcze patrzę na to z przymrużeniem oka. Dziwi mnie tylko, że pani genetyk sama z siebie powiedziała mi o płci w tak wczesnej ciąży.

Moja mama, ktora za każdym razem "przewiduje",powiedziała mi wczoraj że będzie dziewczynka. Faza księżycowa to samo mówi (moja bf interesuje się tym),z naszych "staranek" tez wychodzi przed owulacja (♡ dzień przed potwierdzona owu,potem mieliśmy nie planowana pause przez 3dni po owu). My oboje z mężem chcielibyśmy dziewczynkę, ale jesteśmy zdania że dopoki będzie zdrowe to i tylko to się liczy :D

Ewel najwazniejsze ze wszytsko w porzadeczku niech dzidek sobie teraz ladnie rosnie:-)u mnie plec dopiero w 20 tyg poznam ale bede podgladac wczesniej moze wypatrze:-) przy corce nie wiedzilam co bedzie tzn nie chcialam wiedziec I taka niespodzianka byla :-)chcialabym poznac plec ze wzgledu na to jakie ciuszki kupowac bo u nas ciezko o unisex albo rozowe albo niebieskie:-) aa chce byc przygotowana bo po porodzie to ja nie mam glowy kupowac

reklama
Ja jak bylam w ciazy z chlopakami mialam psychologa w ciazy I musialm wybrac imioma zeby jakos wiadomo mowic do mych dzieci zreszta duzo mialm takich cwiczen motywacyjnych caly czas wyobrazalam sobie ze bedzie wszytsko w porzadku smieszne jest to ze tak bardzo uwerzylam w to ze nakupowalam specyfikow do pielegnacji pepka nie dopuszczalma do sibie ze oni spedza dlugie tyg w szpitalu I raczej nie bede miec okazji pielegnowac kikutow I nadal uwazam ze to dzieci mojej silnej woli wszytsko sie skonczylo dobrze ze nie spedzilismy w szpitalu roku sciagalm mleko co 3 godziny w nocy tez cale dnie bylam z nimi przystawialm jak tylko moglam wracalam do domu szlam spac I od rana z powrotem :-)

Do góry