reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Kinga trzymaj sie, przechodzilam to jakies 2 tyg temu juz myslalam ze mam jakas depresje ciazowa, ale na szczescie minelo;) jest o wiele lepiej, przynajmniej juz jem i to chyba az za duzo;/// musze sie ograniczac. I mdlosci tez przeszly;)

reklama
Mi lekarz powiedzial-im wiecej dolegliwosci tym lepiej dla ciązy;-) ja jestem juz spokojniejsza,ale pewnie nie na dugo. Jutro mam konsultacje z endokrynologiem bo mi tarczyca wariuje.
Dostalam tez l4... poinformowalam o tym pania dyr...nie byla zadowolona. A uprzedzalam ją ze tak moze byc juz 2 tyg temu. Dostalam zjebe,ze mam zwolnienie na 3 tyg a ona potrzebuje na 30 dni, bo inaczej nie moze zacząc szukać kogos na zastępstwo. O. Taka wdziecznosc za 7 lat pracy, bez zwolnien. Tylko po poronieniach.

Ze niby szary czlowieczek ma wiedziec ze pani dyrektor potrzebuje zwolnienie na30 dni tylko ze pani dyrektor nie mysli o tym ze lakarz wystawia zwolnienie na tyle za ile ma byc nastepna wizyta znavzy ze co masz dostac l4 na 30 dniisc na wizyte za 3 tyg a pozniej za tydzien isc na nastepna po kolejne l4 . ja mam wychodzi na to fajne szefostwo owszem powiedzieli ze bedzie mnue brakowalo i czekaja az wroce ale pytaja jak sie czuje jak dziudzius i tak na luzie rozmawiamy jak nosze l4

Ja ciążę naprawdę przechodzę bezobjawowo, choć mam teraz małe zaparcia i trochę mnie plecy pobolewają. A z dzidzią, przynajmniej w 9 tyg było wszystko ok.

Ja sie obawiam ze mam jakas skaze bialkowa w ciazy.. Mleznych produltow jesc nie moge miesa tez nie nardzo pasztetow oczywiscie tez nie.... Pozostaje tylko SUCHY CHLEB DLA KONIA :-) ogolnie to moj nastroj jest dziwny bo potrafie sie godzine smiac z byle czego a potem ogladajac reklame rozkleic sie i plakac :-D generalnie czuje sie jak nadmuchiwany balonik.. A i sttasznie mi smierdzi w domu :-) szczegolnie zapach psa mnie dobija i wszedzie czuje pot, albo stare piwo nie wiem generalnie smrod :-)

Dziewczyny a zna ktoras z Was jakies przepisy na dania dla ciezarnych podobno sa takie diety ale znalezc nie moge...

Oletka pamirtam jak pisalas o swoich klootach z jedzeniem.. Ja przynajmniej jesc moge tylko ze przelatuje to tylko przeze mnie wszyscy mowia ze schudlsm.. Co prawda ja tego nie widze ale moze to dlatego ze czuje sie nadmuchana i juz ciazowe ciuchy nosze bo mnie nie wkurzaja :-)

Ja nie schudłam mam dwa kg na plusie a to dopiero pierwszy trymer a jak u was z przybieraniem na wadze ?

To tak nie bardzo by martwić się wagą w ciązy ogólnie każdy zawsze mówi teraz sobie nie odmawiaj bo dziecko potrzebuje. A jak ktoś usłyszy słowa dieta od mamy z brzuszkiem to już w ogóle tragedia.

Ja wiem sama po sobie że bez odpowiedniej diety w ciąży doprowadzę się do stanu krytycznego . Więc niech sobie babki ciotki teściówki gadają co chcą a ja chce się pilnować i nie przytyć więcej jak 10 kg książkowo max 10 kg.

A co do przepisów dla kobiet w ciąży to nie znam takich ale korzystam ze strony smak zdrowia dużo fajnych potraw bez smażenia i zdrowych, masa warzyw , mąka praktycznie tylko żytnia , ryby czyli wszystko co najlepsze dla dziecka :)
Polecam.
Stosuje jej przepisy półtora roku i tak na marginesie udało mi sie dzięki temu schudnąć 37 kg :) w 8 miesięcy reszta to już trzymanie wagi .

Claudia, o której masz USG?

Juz mialam pisalam wczesniej . dzidzia ok stwierdzil tylko ze serduszko troszke za wolno bije ale mam sie nie martwic bo na tym etapie to nic takiego. Kto tam siedzi tez nie chcialo pokazac jemu wydaje sie ze dziewczynka ale pewnosci nie ma bo uciekalo z dupka :-) usg mowi ze wlasnie zakonczylam 12 tydzien :-)

Ale tez to glupota jak nie ktorzy mowia jedz bo was dwojka trzeba jesc wartosciowe rzeczy wlasnie a nie byle co a podwojnie jak za dwojke....ja np nie daje rady nie zdrowym rzecza mam.chec np na frytki ale zjem garstke i moj zoladek sobie nie radzi z tym ;-)

reklama
Ewel dokładnie. Stare zabobony i powiastki "jedz za dwoje,uważaj na myszy w domu,nie przechodź pod sznurem" etc... niby jesteśmy w XXI a szczególnie w PL jeszcze się w to wierzy :D

Do góry