reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja zrezygnowałam z wszystkiego papierosy rzuciłam z dnia na dzień za % jakoś zbytecznie nie przepadam... A przy tym zauważyłam że teraz bardzo często zwracam uwagę na to co jem i pije no i również zmobilizowałam męża do próby silnej woli i rzucenia papierosów jak na razie jest na dobrej drodze:)

Ja tez biore dopochwowa mialam przez tydzien podjezykowa gdy mialam podraznienie od luteiny ale moja doktorka jest za dopochwowa bo mowi ze wchlania sie bezposrednio gdzie trzeba. Biore ze wzg na sredni wynik progesteronu i zapobiegawczo jestem po 1 poronieniu

Papierosy jedna wielka tragedia w ciazy kazdy ma swoj rozum i robi co chce ale jak widze ciezarna z fajka to az mnie ... Wrr... Dodam ze sama palilam przed ciaza i jak tylko zobaczylam dwie kreski odrazu rzucilam mozna .
, mozna ;) zdrowie dziecka jest o wiele wazniejsze niz puszczenoe dymka.

Dobry wieczór wszystkim;-)

jak tu miło gwarno 20 minut mi zajeło czytanie wszystkich postów od wczoraj;-)

Ja zobacze jakto bedzie z 1wszym w tym roku urlopem,w sumie to juz niedlugo za dwa tygodnie.

Jedziemy do Pragi, trochę połazić, zaliczyć mecz na MŚ w Hokeju na lodzie, no i pokazy Bitwy Narodów (pokazy walk rycerskich - taka pasja męża). I do tej pory się cieszyłam na wyjazd ale biorac pod uwagę moje straszliwe zmęczenie, brak ciśnienia (dzis nawet na pobraniu krwi, krew nie chciala leciec powiedziano mi ze nie mam ciśnienia:-). No ale cóż nie martwie sie za wczasu najwyzej wyjazd przespie w hotelu.
A może macie jakis sprawdzony sposób na bezpieczne podniesienie ciśnienia (od kawy mnie odrzuca a do tej pory pilam 3 dziennie)?
No i jutro badanie usg znowu, obym tym razem nie usłyszała niemiłych wieści.

Pozdrawiam Was ciepło

Ja tez palilam i rzucilam z dnia na dzien jak zrobilam test i wcale mnie nie ciagnie do palenia. Moj maz mi powiedzial: wiesz jakie fasolka ma malenkie plucka i chcialabys je truc dymem :) Nawet nie musialam sie pozbywac reszty papierosow. Ochota sama przeszla, nie bedziemy truc malenstwa

Ja też paliłam, Troszkę bałam się tego rzucania jak planowałam dziecko, ale o dziwo poszło łatwo. Też odstawiłam z dnia na dzień.
Czasami mnie ciągnie, ale do przeżycia...
Ale pewnie po porodzie wrócę do palenia. Taki już mój nałóg.

Dla mnie palenie w ciąży to zbrodnia i głupota, ale jak w ciąży nie jestem to nie mam motywacji do nie-palenia.

Ciśnienie też mam niskie nie tylko w ciąży, a jak kawa i lampka % odpadają to jedyny sposób na poprawę ciśnienia jaki ja znam to ruch. Wieczorny szybki spacer na pewno pomoże. Oczywiście jeżeli ktoś się czuje na siłach ;)

Dobry wieczór wszystkim;-)

jak tu miło gwarno 20 minut mi zajeło czytanie wszystkich postów od wczoraj;-)

Ja zobacze jakto bedzie z 1wszym w tym roku urlopem,w sumie to juz niedlugo za dwa tygodnie.

Jedziemy do Pragi, trochę połazić, zaliczyć mecz na MŚ w Hokeju na lodzie, no i pokazy Bitwy Narodów (pokazy walk rycerskich - taka pasja męża). I do tej pory się cieszyłam na wyjazd ale biorac pod uwagę moje straszliwe zmęczenie, brak ciśnienia (dzis nawet na pobraniu krwi, krew nie chciala leciec powiedziano mi ze nie mam ciśnienia:-). No ale cóż nie martwie sie za wczasu najwyzej wyjazd przespie w hotelu.
A może macie jakis sprawdzony sposób na bezpieczne podniesienie ciśnienia (od kawy mnie odrzuca a do tej pory pilam 3 dziennie)?
No i jutro badanie usg znowu, obym tym razem nie usłyszała niemiłych wieści.

Pozdrawiam Was ciepło
u mnie tylko kawa pomaga, pije jedna mala o poranku, koniecznie z mlekiem. PO kawie mam cisnienie 90/60. przed nią nie mam cisnienia wcale :) bez tej kawy grozi mi omdlenie.

reklama
Na szczęście nigdy nie paliłam (bo nie potrafiłam sie nauczyc) ale mąż pali wiec wiem jak cieżko się rzuca palenie, także podziwiam wszystkie mamy, którym to sie udaje z dnia na dzień.

Odnosnie wczesnijeszego tematu dotyczącego smarowideł, to ja sie skusiłam na wypróbowanie olejku Bio-Oil w reklamie widziałam, tylko ze jest napisane aby używać go od II trymestru, a teraz to chyba kwestia tylko nawilzania ciała wiec oliwki dla dzieci wystarczą (przynajmniej tak słyszałam) do świadczenia niestety nie mam jeszcze.

Do góry