reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja rodziłam sporo h przed cc. Przykro mi,ze sie na nim skończyło. Drugie cc mialam z "koniecznego" wyboru,za malo czasu pomiędzy ciazami i ułożenie dziecka. Teraz jest u nas możliwość rodzic sn po 2och cc,ale moj gin jakos tego nie widzi. Zobaczymy co będzie za parę miesięcy, jak się będzie rozwijała ciąża i jak moje ciało będzie dawało sobie rade.
Nie czuje się gorsza matka, ze urodziłam przez cc dzieci, bo to o ich zdrowie i życie chodziło,ale żałuję troche ze nie mogłam rodzic sn. Teraz muszę sie zatrzymać koniecznie na 3dziecku,a chciałam mieć więcej.

reklama
Malaj ja doskonale wiedzialm ze to sie zakonczy cc tylko sie go balam I myslalm ze sobie urodze I nikomu nic do tego I tak ciecie to byla rzeznia tak wspominam 2 doby lezalm na poperacyjnej porazka nikogo nie chcieli do mnie wpuscic jak za komuny normalnie jeszcze nic nie wiedzialm o dziecku bo nikt nie raczyl powiadomic mnie zadnych prob karmienia piersia nic moja mam jak zadzwonila na oddzial to jej powiedzieli ze stan dziecka I matki krytyczny to w pizamie przyjechala w srodku nocy a oni jej na to ze sie pomylili zeby nie znajomosci to nic by jej wtedy nie powiedzieli 2 tyg lezalam z malym I mnie wypuscili polozne takie malpy wogole karmienie piersia teksty typu co ty glupia jestes nie wiesz jak sie karmi no niby skad ja mialm wiedziec poziom kultury zerowy ale to bylo 13 lat temu prawie I jak teraz slucham opowiesci kolezanke ktore tam rodza ze wcale nie jest lepiej

Cześć magdalenkaWaw33:) Życzę spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania:D

Ja wam powiem dziewczyny że zważywszy tylko na to jedzenie i tych studenciaków to jeśli będę miała wybór to zdecyduje się na ten sam szpital:) Mam nadzieje że już ginekologia jest cała po remoncie i już nie ma takich spartańskich warunków że 9 osób na jednej sali z dzieciaczkami:)

dwa razy rodziłam sn, przeraża mnie wizja porodu cc .... pierwszy poród lajtowy, 2 godz. na porodówce i po wszystkim, nawet nie pisnęłam :tak: drugi ....... mega bolesny, najgorsze krzyżowe, był gaz, był TENS a i tak krzyczałam i chciałam umrzeć :zawstydzona/y: synuś 4420 :tak: po pierwszym 2 miesiące tyłek bolał, po drugim nic a nic, mogłam normalnie siedzieć czy tam kucać. po pierwszym miałam syna od razu, nikt mi nie powiedział jak karmić, położna tylko wsadziła cyca w buzię małego i tyle było nauki. za drugim razem synek był na obserwacji całą nockę, cieszyłam się jak wariat bo mogłam się wyspać. położne były mega pomocne.
mdłości mnie wykończą, nie daje już rady, nic nie działa

O rany wy juz o porodzie :) ja nie chce o tym myśleć brrrr. Zawsze chciałam sn ale w obecnej sytuacji będzie to prawie ze nie możliwe wiec poki co nie będę w ogóle o tym myśleć :)

O tak piszecie o porodach kazda ma jakas swoja historie no i ja tez :) 17 h bolu od 6:00 rano do 15:00 skurcze co dwie minuty probowali wywolac porod a rozwarcie ciagle na dwa cm o 15 :00 cesarka to byl dla mnie jak dar od boga znieczulenie i wkoncu koniec meczarni jaka to byla ulga. O 15:45 wrocilam na sale o 22:00 zwalila mnie z lozka polozna i znowu mega dawka bolu mialam sie umyc sama darlam sie i plakalam.Niezbyt dobrze wspominem te cale akcjie i skurcze i bol po cesarce to nic przyjemnego. Ordynator wystawil mi zalecenie ze nie jestem w stanie urodzic naturalnie i kazda kolejna ciaza ma konczyc sie cc . Dobrze nie dobrze nie wiem i naturalnie boli i po cc boli mnie to lotto jak dzidzia przyjdzie na swiat byle byla zdrowa.

reklama
U mnie nigdy właśnie. U mojego męża tak ale ponoc dziedziczenie blizniaczego genu jest tylko od strony kobiety. Tabsy antykoncepcyjne odstawilam 3 lata temu. Niczym sie nie leczylam. Dr mowi ze to się zdarza tak po prostu. Dla mnie to maly cud w który nie mogę uwierzyć :)

Do góry