reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

No ja tak tez mam prawie nic nie robie... Az mi glupio bo on wraca i np robi obiad albo sprzata bo ja go robilam ale zostawilam syf;-)) nic do 2 trym coraz blizej w 2 moze powera dostaniemy;-)

reklama
hej dziewczyny :-) witam nowe mamusie i gratuluję :-) i życzę spokojnej ciąży :-)
co do zwolnienia po wyżej 33 dni to w dużych zakładach pracy wypłaca dalej pracodawca ale ZUS zwraca im te środki więc jak najbardziej płaci Wam ZUS. :-)
ja dziś się kiepsko czuję. ogólnie ciągle mam mdłości. tylko jak jem to ich nie mam. więc powinnam ciągle mieć coś w buzi. ale to się skończy +40 na karku pod koniec ciąży :-) hehehe

No ja tak tez mam prawie nic nie robie... Az mi glupio bo on wraca i np robi obiad albo sprzata bo ja go robilam ale zostawilam syf;-)) nic do 2 trym coraz blizej w 2 moze powera dostaniemy;-)

Witam was dzisiaj!

Masz rację EWEL. I trymestr jest bardzo leniwy. W II jest nagły przypływ dużej ilości energii, a w III czyści się wszystko szczoteczką do zębów bo jest taki power i instynkt wicia gniazda. Ja w nocy o 3 wstawałam i gotowałam obiady do zamrażalnika na czas "po porodzie".
Więc jeszcze się narobimy ;))

Ja mam taką nadzieje bo jak widzę jak mój mąż sprząta albo cos to mnie czepie bo ja jestem osoba która musi mieć wszystko zrobione po swojemu:)

Miniaaaa ja tak robiłam od 4 tygodnia jadłam coś cały czas ale teraz wcinam landrynki albo cukierki jakieś na okrągło ale już i tak jest +5kg

Katarzyna, przeżyłaś straszną traumę, ale zapewne dzidziuś którego teraz nosisz pod serduszkiem pomoże Ci zabliźnić rany.
Gosikk, tak jak piszą dziewczyny, nie dziwi mnie Twój niepokój tą toksoplazmozą, ale na razie postaraj się tym nie stresować, w najgorszym wypadku lekarz zastosuje antybiotykoterapię i zarówno Ty jak i dzidziuś będziecie zdrowi.
Dziewczyny ja też mam ogromnego lenia w tym I trymestrze, zmuszam się do zrobienia czegokolwiek. Na co dzień jestem pedantką, uwielbiam jak błyszczy w domu, a teraz mam istny sajgon bo po prostu mi się nie chce. Staram się z tym walczyć, ale niestety często tą walkę przegrywam :-p
Odnośnie wyników, to ja wczoraj odebrałam wyniki morfologii, cukru, toksoplazmozy i moczu i też wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Dziś wybrałam się do kosmetyczki na wyregulowanie i hennę brwi,bo miałam już takie krzaki, a w niedzielę mamy imprezę urodzinową synka, to muszę jakoś wyglądać. Miło tak od czasu do czasu coś dla siebie zrobić.

Katarzyna a ktory to tydzien bo nie pamietam;)?
Ja mam podobnie nie ktore rzeczy jak widze jak on robii to jej he ale przy takim samopoczuciu jak dzis to mi wszystko jedno marze by czuc sie lepiej tylko

Dziewczyny niestety dzis obiecalam kolezance siedziec z synkiem 4h.... Bo ma katar alergiczny leje mu sie z nosa i go do przedszkola nie puscila wiec bylo mi glupio odmowic... Wlasnie wyszlam i wracam do domu juz wiec sie zaraz poloze i chyba poprosze meza o rosol lub krupnik bo umre;)

reklama
Do góry