reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

A co to za roznica he chociaz masz kase na czas zus placi nie dokladnie.... Tzn nie kazdego tego samego dnia msc tylko jak tam sobie ustali ma 30 dni na kazda wyplate od dostarczenia zwolnienie przez pracodawce lub ksiegowa

reklama
Czyli z tego co piszesz ewel87 to mi też pracodawca będzie płacił bo u nas jest w samym Krakowie 300 a ogólnie 800 pracowników ale dziwne bo na tym kwitku co firma mi wysyła co miesiąc pisało coś takiego nie wiem co to oznacza CH ZP do 33 dni 100%

To dla nich pewnie informacja bo oni tez jak pracownik jest dłużej niz 33 dni to maja inaczej liczone skladki przez zus. Na pewno pracodawca bedzie Ci placic. Dobrze Wam;-)

CH ZP do 33 dni 100%
prawdopodobnie: chorobowe 33 dni 100% płatne zakład pracy

owszem w przypadku zatrudnienia więcej niż 20 pracowników płaci pracodawca nie za zus ale w imieniu zus.

To teraz mnie pocieszyłaś... No ja kochana jak byłam w pierwszej ciąży kończyłam jeszcze szkołe więc długo dorabiałam sobie jakimiś pracami w domu za marne grosze żeby chociaż mieć na lekarstwa bo zawsze byłam honorowa i od rodziców nie brałam pieniędzy:)

ale to chyba dobrze że zakład pracy ci bedzie dalej wypłacał 100%.33 dni to wynagrodzenie chorobowe.Od 34 dnia pojawi się zasiłek chorobowy 100% :)

Ciekawe jak dlugo dzis bede sie tak czula fatalnie normalnie jak na kacu. Glowa boli dalej mdli.... Nie wien chyba meza poprosze o zupke ryzowa moze zrobi he

Witajcie.
Zapisałam sie i przedstawilam pare dni temu.
Niestety nie znalazłam chwili na dalsze pisanie ;)
Baby boom nie jest mi obce, ale od lat nie korzystałam z forum.
W skrócie, czekamy z mężem na naszą trzecia pociechę. Dziś kolejna wizyta u ginekologa.
Liczę, że choc w weekend zdążę Was nadrobic i trochę poznać ;)
Tymczasem spokojnego popołudnia!

reklama
Do góry