reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Migduch super ze wyniki dobre! Oby tak dalej :) ja juz zyje moja wizyta we wtorek doczekac sie nie moge :) Naszedl mnie dzis mega power! Sprzatam od rana wszystko myje i wycieram wzielam sie za kuchnie od poczadku mdlosci tylko pobierznie tam sprzatalam dzis pelen serwis :D ach... Jak to fajnie dobrze sie czuc i nie lezec w lozku z mdlosciami ;)

reklama
Tak miał wycinany kwałek jelita teraz ci nie powiem ile dokładnie bo nie pamiętam ale to już na samym końcu.. ogólnie miał przerwany łuk Bottala żyła dochodząca do serca była zwężona ale na operacje poszeżenia jej się nie doczekał a leki na jej rozszerzenie nic nie pomagały:( A przy wadze kilo 400 takich operacji nie przeprowadzają nasi wspaniali kardiochirurdzy:( A w szpitalu dzieci jak leża niby w inkubatorach ale jedno obok drugiego zarażają się mimo wszystko a rodzice tez mogli siedzieć caly dzien prawie wiec tez kazdy coś przyniósł więc nabawił się gronkowca nerki przestały pracować a pózniej martwica najpierw na nóżkach a pózniej już po jelitach zaczeła sie panoszyc...

Dzięki dziewczyny, mam nadzieje, że będzie dobrze, musi być .... Muszę jakoś przetrwać weekend i zobaczę co powie lekarz ..... Kurcze cały wieczór przepłakałam, nie planowaliśmy fasolki ale pokochałam od pierwszego dnia kiedy tylko zaczęłam podejrzewać ciąże i nie wybaczę sobie, że coś mogłoby być nie tak :-( Ajjj

Agami, widzę, że jesteśmy w tym samym tygodniu :-)

:)
pamiętaj, że więcej zaszkodzisz dziecku jak się będziesz denerwować-wiem łatwo mówić.Będzie dobrze...

Z doświadczenia wiem, że na pierwszą wypłatę z ZUS czeka się miesiąc a potem są już regularne co miesiąc.Ważne jest żeby pracodawca do zus złożył szybko dokumenty.

No ja jestem ciekawa jak to u mnie będzie bo ja pracuje w fili główna siedziba jest w Suchej Beskidzkiej i tam jest księgowa więc chyba zadzwonię do mojej brygadzistki i poproszę nr do księgowej żeby mi wytłumaczyła jak to będzie wyglądało... Bo jak sobie pomyśle ze za czym ona dostanie to l4 to pól biedy ale kiedy ona z powrotem wyśle do krk to już mi słabo:D

Ja wam powiem tak ja juz 4 miesiace jestem na l4 i nue odczulam kiedy przestal placic mi pracodawca a Zus dostaje caly czas normalnie wyplate 10 go

Claudia to nie płaci ci zus a pracodawaca dlatego masz dalej wyplaty 10 tego.....
Zus placi wtedy gdy firma.zatrudnia mniej niz 20 osob i placi po 33 dn zwolnienia w ciagu roku kalendarzowego jesli u Ciebie pracuje 300os to nie placi zus

reklama
Do góry