reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Witam nowe kolezanki :)
dziewczyny ja na początku miałam ogromny apetet, teraz juz mniejszy ;)
w ciagu dnia czuje się już dobrez, jedynie wieczory troszke gorsze, ale widzę, że powoli się to normuje.
Zawsze powtarzałam, że wszytsko zniosę w ciązy, byleby sie udało! :D a nie sądziłam, że to czasami takie trudne ;)

reklama
Mnie dzisiaj bardzo bolal brzuch takie skurcze mialam ze wstac nie potrafilam zielam nospe i przeszlo mam nadzieje ze to jelita sie wnerwiaja ze maja mniej miejsca a nie cos ale juz sie dobrze czuje tylko bardzo mi niedobrze. We wtorek prenatalne juz sie nie moge doczekac

Hej!
Byłam dziś na usg i niby wszystko jest ok, dzieciątko nadrobiło, urosło i wszystko jest, jak być powinno Tyle, że niepokoi mnie czynność serduszka - 182bpm. Niby lekarz powiedział, że to jeszcze jest norma, górna, ale norma. Mimo wszystko się martwię, że to za szybko. Jakie wy miałyście wyniki? Wnerwia mnie, że szukam dziury w całym, ale chyba taka już moja kobieca uroda.

Kasieczna spokojnie mój maluch w 9 tyg3dniu miał 180 i lekarz powiedział ze tak mają takie maluchy wiec ja nawet nie zwróciłam na to uwagi. A tydzień później juz było 160 i ostatnio też wiec spokojnie.

Kasieczna tętno dziecka też się zmienia w ciągu dnia w zależności od jego "aktywności".
Te nasze maluszki są jeszcze bardzo małe, ale kto wie co wpływa na ich tętno. Czytałam kiedyś, że niektóre płody źle reagują na USG i to właśnie daje obraz w podwyższonym tętnie. To był artykuł medyczny nie jakieś tam pitu pitu ale ile w tym prawdy nie wiem. No i nie wiem czy to może być widoczne w tak wczesnych ciążach.
W każdym razie moje pierwsze dziecko też miało dość wysoki puls i też się martwiłam, ale niepotrzebnie.

Muszę wam powiedzieć, że zazdroszczę wam, że niedawno miałyście usg, widziałyście serduszka, znacie tętno...
Ja miałam usg 2, 5 tyg temu. Jakby cała wieczność. Niewiele wtedy było widać.
Martwię się czy wszystko ok, a następne badanie za 1, 5 tygodnia dopiero.

reklama
hej dziewczyny. no ja dziś mega źle się czuję... położyłam się spać bo tak mnie muliło. ja mam 2 kilo na plusie bo też ciągle muszę jeść. właśnie dla tego nie jem żadnych cukierków bo boje się że mocno przytyję a ja tak łatwo nie gubiłam po Jasiu kilogramów.

Do góry