reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Witam nowe kolezanki :)
dziewczyny ja na początku miałam ogromny apetet, teraz juz mniejszy ;)
w ciagu dnia czuje się już dobrez, jedynie wieczory troszke gorsze, ale widzę, że powoli się to normuje.
Zawsze powtarzałam, że wszytsko zniosę w ciązy, byleby sie udało! :D a nie sądziłam, że to czasami takie trudne ;)

reklama
Mnie dzisiaj bardzo bolal brzuch takie skurcze mialam ze wstac nie potrafilam zielam nospe i przeszlo mam nadzieje ze to jelita sie wnerwiaja ze maja mniej miejsca a nie cos ale juz sie dobrze czuje tylko bardzo mi niedobrze. We wtorek prenatalne juz sie nie moge doczekac

Hej!
Byłam dziś na usg i niby wszystko jest ok, dzieciątko nadrobiło, urosło i wszystko jest, jak być powinno Tyle, że niepokoi mnie czynność serduszka - 182bpm. Niby lekarz powiedział, że to jeszcze jest norma, górna, ale norma. Mimo wszystko się martwię, że to za szybko. Jakie wy miałyście wyniki? Wnerwia mnie, że szukam dziury w całym, ale chyba taka już moja kobieca uroda.

Kasieczna spokojnie mój maluch w 9 tyg3dniu miał 180 i lekarz powiedział ze tak mają takie maluchy wiec ja nawet nie zwróciłam na to uwagi. A tydzień później juz było 160 i ostatnio też wiec spokojnie.

Kasieczna tętno dziecka też się zmienia w ciągu dnia w zależności od jego "aktywności".
Te nasze maluszki są jeszcze bardzo małe, ale kto wie co wpływa na ich tętno. Czytałam kiedyś, że niektóre płody źle reagują na USG i to właśnie daje obraz w podwyższonym tętnie. To był artykuł medyczny nie jakieś tam pitu pitu ale ile w tym prawdy nie wiem. No i nie wiem czy to może być widoczne w tak wczesnych ciążach.
W każdym razie moje pierwsze dziecko też miało dość wysoki puls i też się martwiłam, ale niepotrzebnie.

Muszę wam powiedzieć, że zazdroszczę wam, że niedawno miałyście usg, widziałyście serduszka, znacie tętno...
Ja miałam usg 2, 5 tyg temu. Jakby cała wieczność. Niewiele wtedy było widać.
Martwię się czy wszystko ok, a następne badanie za 1, 5 tygodnia dopiero.

reklama
hej dziewczyny. no ja dziś mega źle się czuję... położyłam się spać bo tak mnie muliło. ja mam 2 kilo na plusie bo też ciągle muszę jeść. właśnie dla tego nie jem żadnych cukierków bo boje się że mocno przytyję a ja tak łatwo nie gubiłam po Jasiu kilogramów.

Do góry