Sylka bo to z przeziernoscia jest darmowe ;-) wiec nie ma innej opcji . A czytalam wczoraj o tym usg gdzie tez pobierana jest krew i wynik przy blizniakach moze byc niemiarodajny. Tak samo jak i osoby ktora ma cukrzyc3
reklama
Dzień dobry.
Ja już po USG prenatalnym, jestem przeszczęśliwa. Dzidziuś ma kość nosową, prawidłową przezierność karkową, serduszko też dobrze pracuje. Całe USG maleństwo miało czkawkę. Moja dzidzia ma już 48 mm. Ja to USG miałam w 11 tygodniu i 4 dniu. Wyniki z testu PAPPA będą za tydzień, ale panie genetyk mnie uspokoiła, że nie mam się czym martwić. Po za tym powiedziała mi, że wszystko wskazuje na to, że będę miała córeczkę.
Ja już po USG prenatalnym, jestem przeszczęśliwa. Dzidziuś ma kość nosową, prawidłową przezierność karkową, serduszko też dobrze pracuje. Całe USG maleństwo miało czkawkę. Moja dzidzia ma już 48 mm. Ja to USG miałam w 11 tygodniu i 4 dniu. Wyniki z testu PAPPA będą za tydzień, ale panie genetyk mnie uspokoiła, że nie mam się czym martwić. Po za tym powiedziała mi, że wszystko wskazuje na to, że będę miała córeczkę.
Kazdy lekarz musi poinformowac pacjentke ze moze zrobic usg prenatalne one rozni sie tylko tym ze jest dodatkowo pobierana krew.... Nie slyszalam zeby lekarze nie kierowali bo nie ma dobrego sprzetu... Usg genetyczne miedzy 11 a 14 tyg jest wykonywane na tym sprzecie co usg prenatalne kiedy jest pobierana dodatkowo krew.
Przecież sprzet musi byc dobry zeby zmierzyc kosc nosowa itp...
Mój poprzedni ginekolog miał dużo słabszy sprzęt a już na pewno nie robił badań genetycznych i nie byłby w stanie mi dokładnie zbadać dziecka.Ja miałam robione również w 4d.Nie każdy gabinet jest w taki wyposażony.
Nie wiem czy teraz tez z pobraniem krwi ale w pierwszej ciazy mialam wszystkie trzy prenatalne dwa pierwsze na skierowanie trzecie placilam a przy pierwszym prenatalnym do tego mialam z pobieraniem krwi jak bedzie tym razem nie wiem ja myslalam ze kazde pierwsze jest z pobieraniem krwi zobaczymy za kilka dni:-)
No moj lekarz jest bardzo taki nadopiekunczy :-)
No moj lekarz jest bardzo taki nadopiekunczy :-)
Nie kazdy lekarz zleca prenatalne mam wrazenie ze zlecaja je prywatni lekarze bo jak rozmawiam z kolezankami ktore chodzily na kase chorych to zadna nie miala robionych a mieszkam w sporym miescie . zreszta nie kazdy lekarz prowadzacy ciaze ma uprawnienia do robienia badan prenatalnych wiec czasami lekarze odsylaja do innych gabinetow
reklama
angoba
Fanka BB :)
Nikka, serdeczne gratulacje !!!! Teraz już tylko beztroska radość. Córeczki są super
Ja jakoś mam przeczucie, że u nas też będzie dziewczynka.
Ewel, zgodzę się Tobą. Według mnie to teraz standard i każda kobieta powinna otrzymać pełną informację od swojego lekarza prowadzącego. Dlatego też wydaje mi się szczególnie istotne aby wybrać sobie dobrego lekarza, poleconego, sprawdzonego, do którego można mieć zaufanie. Ja mam to szczęście bo jestem pod super opieką i dodatkowo odbieram z moją gin na jednych falach. Ufam jej w 100% i wolę nawet jak czasem robi "więcej niż trzeba", aby się upewnić/sprawdzić/zlecić dodatkową diagnostykę jeśli trzeba
Ja jakoś mam przeczucie, że u nas też będzie dziewczynka.
Ewel, zgodzę się Tobą. Według mnie to teraz standard i każda kobieta powinna otrzymać pełną informację od swojego lekarza prowadzącego. Dlatego też wydaje mi się szczególnie istotne aby wybrać sobie dobrego lekarza, poleconego, sprawdzonego, do którego można mieć zaufanie. Ja mam to szczęście bo jestem pod super opieką i dodatkowo odbieram z moją gin na jednych falach. Ufam jej w 100% i wolę nawet jak czasem robi "więcej niż trzeba", aby się upewnić/sprawdzić/zlecić dodatkową diagnostykę jeśli trzeba
Ostatnia edycja: