reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Malaja,Dariasara witajcie :) Spokojnych ciąży życzę.
Co do wit.D to przed ciążą brałam 3000j.m. a teraz 1500 j.m. Do tego Femibion I i dodatkowo kwas foliowy, magnez a z leków to douphaston i euthyrox. Wszystko z zaleceń lekarza.

Jak piszecie dziewczyny z Anglii to aż się za głowę łapię. A nie możecie po prostu chodzić prywatnie do angielskiego lekarza? Oni też są do bani? W Polsce ginekolodzy na NFZ często mają kiepski sprzęt i obleśne gabinety więc chodzę prywatnie tam gdzie mam zaufanie i najlepszy sprzęt. Nie zrozumcie mnie źle, nie pouczam Was tylko po prostu jestem ciekawa z czego to wynika, że się z tą państwową służbą szarpiecie.

reklama
Ester mimo ze jest folik w femibionie to jeszcze dodatkowo lekarza zaleci ci brac? Bo ja teg go biore ale tam jest folik w wystarczajacej dawce. Ciekawe;-)

Dziewczyny, jestem załamana! Moja cera z dnia na dzień się tak niszczy, że aż mi się chce płakać. Z jednej strony jest na maxa przesuszona, piekąca, swędząca, podkład na niej wygląda okropnie, jakby miał mi kawałkami poodpadać, a z drugiej strony robią mi się drobne ropniaki, ale kilka w jednym miejscu (broda, okolice brwi). Wyglądam strasznie, nie wiem co mam robić. Nie myję buzi wodą z mydłem, mam płyn micelarny do bardzo suchej skóry i staram się ją nawilżać kremem, ale na nic to się zdaje. Może miałyście/macie podobne sytuacje. Może mogłybyście mi coś polecić? Bo męczy mnie to okropnie...

zamów sobie na allegro nierafinowany olej kokosowy i smaruj buźkę :-) pomoże nawilżyć i zregenerować...

byłam nad morzem wieje i jest sztorm więc długo nie byliśmy ale w taką pogodę najwięcej jodu w powietrzu :-)

powiem wam coś tylko się nie oburzajcie na mnie...
świat idzie w kierunku ograniczania populacji ponieważ na świecie jest za dużo ludzi. i za parę lat będzie tak jak w Anglii w większości krajów ( u nas jest inaczej tylko dla tego że jesteśmy katolickim krajem. nie wiem czy wiecie pewnie nieeee ale w niektórych krajach europy jak Holandia i Belgia legalna jest eutanazja chorego dziecka. więc rodzic po urodzeniu chorego dziecka może zadecydować o jego zabiciu.
nie piszę tego żeby Was straszyć tylko uświadomić że świat nie jest piękny i nie każde życie się liczy. Ja im więcej wiem na temat Eugeniki tym gorzej śpię i funkcjonuję na świecie....

Pewnie ze bym poszla prywatnie, tylko nie mam zaufania do lekarzy tutaj, zobaczymy jakie badania wykonaja mi jutro, a pozniej i tak umowie sie na prywatna wizyte do Polskiego gin. Niestety nie ma ich tu wielu i do najblizszego mam okolo 1.5 h drogi, mam nadzieje, ze to nie bedzie nic powaznego. Wiem ze w Uk wieksze wsparcie otrzyma kobieta ktora chce usunac ciaza niz ta ktora chce utrzymac ta jeszcze wczesna, przykre :(

Dariasara a duze mials to plamienie a badali ci mocz??
Zaktualizowalam liste :-)co do swieczuszek to moze mi ktos podpowiedziec ktore dziewczyny ??
Ja mam tez fatalna cere mam termin usg genetycznego 28 kwietnia :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry