reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

witaj Malaja :) ja też mam tak, że np. rano piersi mnie nie bolą a wieczorem to już ciężko wytrzeć się ręcznikiem :/ z sikaniem to na razie kwestia hormonów - gdzieś o tym czytałam, ucisk na pęcherz w III trymestrze ma być odczuwalny. przekonamy się :) we wtorek do gin - boję się i nie mogę doczekać;)

reklama
Czesc dziewczyny, Jestem w 11 tyg i od wczoraj pojawilo sie u mnie plamienie, najpierw bylo mocno czerwone, pozniej brazowe, do wieczora przestalo, ale dzisiaj zauwazylam ze wkladka znowu jest jakby ubrudzona, wczoraj bylam w szpitalu, ale mieszkam w Uk, wiec otrzymacie pomocy nie jest tu takie proste, zapisali mnie na poniedzialek na wczesniejsze usg, ale pewnie ginekologa i tak nie zobacze, powinnam sie martwic?

Hej Malaja fajnie ze dołączyłas ;) Oletka nic sie nie martw na pewno jest ok. Co do zusu mi ksiegowa powiedziała ze to nie tylko podwyzszenie składek. W moim wypadku wyglada to tak teraz sie wyrejstrowuje z dobowolnych chorobowych od czerwca przez 3 misiace place max czyli 3500 ale nic z tego nie mam od wrzesnia ide na l4 i wtedy dostaje 9tys miesiecznie. A po urodzeniu ok 6. Ale zanim dostane chorobowe na bank je wstrzymaja do wyjasnienia ostatecznie do sadu ale raczej nie bo przegrywają. Generalnie trzeba miec sporoo oszczędności zeby zaryzykowac i sie waham a mam czas na decyzje do przyszlego tygodnia jakos. Bo pozniej to juz nie ma sensu ryzykować.

Dariasara wspolczuje braku takiej opieki jak u nas w 1 trymestrze. To musi byc nie latwe co do plamien trzeba byc dobrej mysli ze to np jakis krwiaczek niegrozny. Jak cie bardzo brzuch nie boli to tez raczej dobry znak dobrze ze masz jutro usg.

Czasami miewam bole brzucha, ale raczej sa one spowodowane zmianami zachodzacymi wewnatrz, bo w niczym nie przypominaja skurczy, ani boli miesiaczkowych, chociaz tym sie pocieszam.

reklama
Do góry