reklama
Malaja kolejne usg masz juz genetyczne?
Następne mam 29 kwietnia. To będzie początek 12 tc. To będzie USG genetyczne, ale tylko z nazwy bo chodzę na NFZ i lekarz ma kiepski sprzęt więc wiele nie zobaczy. 6 maja idę prywatnie do innego lekarza do którego planuje iść 3- 4 razy na USG. Chciałam iść do niego od razu ale mieli takie odległe terminy więc wychodzi na to, że będę miała dwóch
ja też na swojej dzialalnosci, myślę jak to zorganizować. a od kiedy Malaja płaciłas wyższe składki?
Od początku byłam wygłoszona z chorobowego. Wyższą składkę zapłaciłam tylko raz w ostatnim miesiącu ciąży. Na l4 nie byłam ani jednego dnia
Sylka87
Fanka BB :)
A nie masz dostepu do polskiego ginekologa w uk? Malaja czyli jak rozumiem ty juz bralas najwyzszy zus w poprzedniej ciąży a teraz jaki masz plan? Ja nie moge czekac do ost. miesiąca bo do niego mogę nie dorwać od września musze byc chroniona.
Mam kawalek drogi do Polskiego ginekologa, ale ostatecznie nie jest to tak daleko, tylko ze wizyta moze byc dopiero za tydzien. Mam nadzieje, ze cos mi jutro przepisza, zalezy jak potraktuja moja ciaze, od znajomych wiem, ze ratuja tu dopiero od 12 tyg.
hej dziewczyny. witam nowe mamusie. ja się właśnie wybieram pochodzić po plaży i po wdychać jodu :-)
co do tego plamienia. to stres nie działa na korzyść więc odpoczywaj dużo i nie martw się na zapas. skoro chcą zrobić usg to raczej chcą ci pomóc. myśl pozytywnie
co do tego plamienia. to stres nie działa na korzyść więc odpoczywaj dużo i nie martw się na zapas. skoro chcą zrobić usg to raczej chcą ci pomóc. myśl pozytywnie
reklama
A nie masz dostepu do polskiego ginekologa w uk? Malaja czyli jak rozumiem ty juz bralas najwyzszy zus w poprzedniej ciąży a teraz jaki masz plan? Ja nie moge czekac do ost. miesiąca bo do niego mogę nie dorwać od września musze byc chroniona.
Tak, korzystałam już z tego po pierwszej ciąży. Nie było żadnych problemów. Księgowa załatwiała wszystko za mnie.
Teraz też mam taki plan, ale wysokie składki zapłacę w październiku i listopadzie bo rodzę w połowie.
Wiadomo, że Ty nie możesz ryzykować i musisz zapłacić za 3 miesiące przynajmniej bo jak się urodzi wcześniej to się dostanie wielkie 0.