reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

No raczej z tych sporawych...75 D. Dlatego mnie to martwi bo powinnam je bardziej czuc. Są niby cieższe,ciepłe i mam chyba wieksze sutki,ale juz nie bolą:-(
nie martw sie mnie na prawie tydzien przestaly bolec a wczoraj wiezorem bol i ciezkosc piersi wrocila ze zdwojona siłą :)

Emmac jak to?
Dziewczyny też sikacie często i macie wrażenie że pęcherz boli bo nie wiem czy to parcie mam takie czy co he
w dzien nie widze roznicy za to w nocy musze wstac na siusiu bo mne cisnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry dziewczynki.
Ostatnio już ładnie przesypiałam noce, a dziś znów obudziłam się przed 3-cią i tak do 5-tej się przewracałam z boku na bok :crazy:
emmac, przykro mi bardzo, że i Ty przeżyłaś ten koszmar. Dużo siły i spokoju Ci życzę.
Claudia31, zdrówka dla Twojego synka.
Letycja, dużo zdrówka dla Twojej córci, a dlaczego miała operację :( ?
Ja od rana siedzę na allegro i szukam jakiejś ciekawej zabawki na prezent dla mojego syncia...
Miłego dnia

Dziewczyny, a czy zauważyłyście w ciąży, by zarost zaczął Wam zdecydowanie szybciej odrastać?

Ostatnia edycja:
Calineczkaa bardzo dziękuję za odp :) ciesze się w takim razie ze dobrze trafiłam. Obecnie czuje się fatalnie, przez mdłości schudłam juz kilka kg, mało jem wiec mam mało sił, mam nadzieje że ze zwolnieniem nie będzie problemu... mam jeszcze córeczkę która się opiekuje wiec chciałabym zwolnienie na cala ciaze (w pierwszej ciazy na zwolnieniu bylam tylko kilka tygodni). Cieszę się że lekarz jest taki super :) jeszcze raz dziękuję!

Hej
Ja sikam jak wariatka, w dzień i w nocy. Nikka004 nie zauważyłam, żeby szybciej włoski odrastały ;-)Co do prezentu dla synka, to nie wiem, może hulajnoga, rowerek? Powiedziałam kierownikowi o ciąży. Czuję, że dużo przytyłam, ale wolę na razie się nie ważyć :zawstydzona/y: Cycki też urosły, ostatnio kupiłam stanik 85 E :szok::szok::szok:

Gratuluję udanych wczorajszych wizyt :)
emmac -bardzo mi przykro :( Trzymaj się!
nikka - a może dla syna coś z lego? Koleżanka, która ma 2 synków mówi, że zawsze się sprawdza.

U mnie krwawienia/plamienia wczoraj dużo mniejsze więc... ufff.Oby tak dalej.

Dla zainteresowanych i "na chodzie" - przesyłam informację o warsztatach dla przyszłych mam.
Warsztaty Mamo to Ja - Rejestracja | Baby online
Są organizowane w różnych miastach. Byłam na 2 takich warsztatach w poprzedniej ciąży i bardzo sobie chwaliłam niektóre wykłady, w szczególności te dotyczące pierwszej pomocy dla maluszków.

Dziękuję Wam za propozycję prezentów, niestety mój synuś jest bardzo rozpieszczany przez dziadków i ma praktycznie wszystko, ma rower, hulajnogę, nawet wrotki...
Gosikkk i jak kierownik zareagował na wiadomość o ciąży?
Angoba, właśnie ostatnio dodawałam newsa o tych bezpłatnych warsztatach Mamo, to Ja na portalu. U mnie w mieście są organizowane 14 kwietnia, ale ja się na nie nie wybiorę, bo nie będę miała co zrobić z synkiem, a on by tam nie usiedział i zanudziłby się. Cieszę się, że lepiej się już czujesz i że krwawienia ustępują, oby tak dalej ;)

Kurcze w województwie w którym mieszkam nie organizują takich warsztatów a szkoda, bo mimo, że to 3 ciąża to z chęcią bym się wybrała ....
Kierownik się ucieszył na początku bo sam ma 3 dzieci. Ale jak powiedziałam, że prawdopodobnie za tydzień będę na zwolnieniu to był niepocieszony, bo teraz pracy u nas mnóstwo i będzie musiał zorganizować jakieś zastępstwo. Ale ogólnie przyjął to pozytywnie :tak: Teraz czeka mnie przeprawa z dyrektorem. Chcę to załatwić dzisiaj, może przez weekend ochłonie ;-)
Nikka004 może zapytaj synka o czym marzy? Moi też wszystko mają, a czasami byle drobiazg bardziej ich cieszy niż drogie gadżety :tak:
A tak ostatnio marzy mi się morze, plaża, chyba przez to słońce za oknem, że normalnie czuję zapach lasu sosnowego i morską bryzę. Zwariowałam :rofl2:

Nikka04 moja corcia tak nieszczęśliwie wpadła na stół ze złamała sobie nos z przemieszczeniem i musiała mieć operacyjnIe nastawiony:(

Wiecie czytam tak o szpitalach i smiac mi sie czasami chce jak to czytam bo nadaja na nasz szpital w tychach ze polozne nie pomagaja isc pod prysznic po cesarce ze nie siedza z toba ze ci nie pomagaja ze zwlekaja z cc itp a prawda jest taka ze w zadnym wiekszym szpitalu nie masz pielegniarki/poloznej na wylacznosc bo kobiet jest zwyczajnie za duzo ja rodzilam na ligocie intam tez nikt ci w niczym nie pomaga ale bylam bardzo zadowolona bo sa doswiadczeni lekarze bo maja dobry sprzet bo jest oiom noworodka i w tychach jest podobna sytuacja porod to bolesna sprawa ale ja nie wymagam ze ktos ma mnie prowadzic pod prysznic i moze jeszcze umyc dla mnie wazne zebym i ja i dziecko przeszli wszystko bez problemu. Chyba nikt nie powie ze porod jest zajebisty i w tym czy w tamtym szpitalu mozna rodzidzc i rodzic :-)

reklama
Dwójkę dzieci rodziłam w dwóch rożnych szpitalach, na opiekę nie narzekam, ale tylko dlatego że zarówno za 1 jak i za 2 razem trafiłam na super położne i lekarzy. Trzeba mieć farta, bo jak położyli mnie na porodówkę z fałszywym alarmem to pani położna dała mi do zrozumienia że zawracam gitarę :-)

Do góry