reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja rodzilam w tychach i dobrze to wspominam, co fo opieki to ja bylam tak zestresowana ze w sumie nie panietam jak to bylo bo szybko zlecialo, urodzilam w piatek wieczorem a w poniedzialek rano juz bylam w domu. Polozne byly mile, zreszta zawsze gdzies sie trafi jakas w zlym humorze jak to kobiety czasem maja;)

reklama
Hej dziewczyny mózg mi wariuje od wczoraj. Nie umiem się skupic na tym co piszecie. W glowie mam tylko bliźniaki i mnóstwo obaw ale nie co do wychowania a ciąży. Mama290 help jak Ty mialas ze swoją ciążą z blizniakami, wtedy tez juz bylas po stracie? Niby wiem ze jedna strata nie ma nic do kolejnej ciazy ale psychika juz troche zryta. Oczywiście caly wieczor studiowalam internet i tyle mnie uspokoilo ze ciaza dwuowodniowa i dwukosmowkowa jest tą najbezpieczniejsza z bliźniaczych ale i tak mam pelno obaw ze moze mam za male objawy bo cycki bolą umiarkowanie, bo mdlosci mam ale nie rzygam, po przeczytalam ze testy ciazowe od razu wychodzą dwie grube krechy a u mnie testowa zawsze była bledsza. Hcg nie robiłam wiec chociaż tu nie mam czym sie stresowac. Tak wiec moje drogie padlo mi na mózg zupelnie ale jakos zorganizuje sobie weekend zeby myslec jak najmniej.

Sylka ja bylam ju po stratach jak zaszlam z chlopakami a pozniej tez stacilam ciaze blizniacza dwuowodniowa dwukosmowkowa jest ciaza najmniejszego ryzyka chociaz to I tak jest patologia jak kazda wileloracza to nie sa latwe ciaze nigdy nie ma pewnosci nawet na samym koncu ze cos pojdzie nie tak pamietam ze jak dolaczylam do watku ciaz blizniaczych to zaraz po paru dniach dziewczyna urodzila jedno martwe dziecko I wtedy do mnie dotarlo ze to wcale nie jest takie kolorowe jakby sie wydawalo blizniai czeto rodza sie za wczesnie mamy tu Fuson przeciez ona stracila coreczki a juz nawet jak wyjda z wczesniactwa to sa narazone na szereg skutkow ubocznych wczesnictwa zle napiecie miesniowe miesiace rechabilitacji latania po lekarzach zagraza im retinopatia ale nawet dzieci donoszone nie zawsze wychodza obronna reka I tez maja powiklania wlasnie po ciazy wieloraczej stress jest wielki ciezko znioslam ciaze psychicznie dziekuje sile wyzszej ze mam dwoch cudownych chlopakow ale wszytsko co przezylam to nikomu nie zycze
Wczoraj bylam na szybkim usg serducho bije dzidziolek jeden nic nie pomierzylismy bo czasu nie bylo :-)

Sylka spokojnie pewnie ze sa obawy ja mam synka z 33 tyg i 3 dni i jest super zdrowy nie ma zadnych oznak wczesniactwa wiec nawet wczesniaczki sa silne.

Oletka a ty z tychow jestes bo ja tak i teraz rodzic bede w tychach a do lekrza to do Zielinskiego chodze on jest tez u nas w szpitalu :-)

Super ze widzialas serduszko:). A co do tego co mi napisałaś to gdybym mogła to bym sie wódki napila! Nie wiem jak moja glowa to ogarnie i czy nie zwariuje bo osiwiec to na pewno osiwieje ;)

Sylka87;staraj się myśleć pozytywnie, nie zawsze w ciąży bliźniaczej są takie problemy. Moja koleżanka urodziła bliźniaczki i w ciąży raczej nie miała większych problemów. Tylko ostatni miesiąc miała już leżeć w szpitalu, ale wcześniej jej zrobili cesarke. Wcale nie jest powiedziane, że jak jest ciąża bliźniacza to coś musi być nie tak. Musisz tylko bardziej o siebie dbać i pewnie częściej będziesz musiała chodzić do lekarza. A z pojedynczymi ciążami tez często są problemy nigdy nie przewidzimy jak to będzie więc trzeba myśleć pozytywnie i nie martwić się na zapas.

Zadzwonilam do lekarza bo nie moge isc z moim chorym dzieckiem i powiedzial zebym podskoczyla do ogolnej przychodni po recepte na pimafucin wiec jest spoko

Sylka, ciaza blizniacza jest obarczona wiekszym ryzykiem ale wsrod moich znajomych sa blizniaki (2 pary) i obie ciaze donoszone prawie do konca - jedna jak dobrze pamietam urodzila w 36 a druga kolazanka w 34 tc wiec jak na ciaze blizniacze to ladnie donoszone. Fakt - obie ostatnie tygodnie ciazy spedzily w szpitalu. Dzieci sa juz duze, zdrowe.
Dbaj o siebie, odpoczywaj ile sie da, pewnie tez bedziesz miala czesciej wizyty ale przede wszystkim - myslimy pozytywnie!
Nie wiem czy jestes zadowolona ze swojego gina ale moze warto poszukac takiego ktory czesciej prowadzi ciaze mnogie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry