reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Dziewczyny nie martwcie się brakiem dokuczliwych i uciążliwych objawów ciąży. Cieszcie się, że tak właśnie znosicie ciąże i możecie cieszyć się jej urokami. Ja pierwszą ciąże przeleżałam w łóżku bo głowa mi pękała, wymiotowałam dosłownie wszystkim, nawet wodą. Nie miałam na nic siły, byłam wykończona i tak praktycznie do samego rozwiązania. Teraz lepiej znoszę ciąże, zdarzają mi się mdłości i wymioty kiedy mam zbyt długą przerwę w jedzeniu t.j. po nocy, nad ranem. Są dni, że nie mam żadnych objawów, mnie nawet mniej już bolą piersi, nie są już tak wrażliwe jak na samym początku, mam też mniejsze parcie na siusianie i nawet lepiej noce przesypiam. Nie możemy popadać w paranoję, że coś jest nie tak. Musimy myśleć pozytywnie i cieszyć się z każdego dnia i wierzyć, że nasze fasolki rozwijają się prawidłowo.
Sylka czekamy na wiadomość od Ciebie po wizycie.

reklama
O jejku, dopiero co robiłam test ciążowy, a już zaraz zacznie mi się 11 tydzień ciąży :szok: Jak ten czas leci, nim się obejrzymy, to będziemy już tulić nasze maleństwa.
Dziewczyny czy skusiłyście się już na jakiś mały zakup dla fasolek?
My się jeszcze jakoś powstrzymujemy, chodź nie przejdę obojętnie od tych maleńkich ciuszków itp. W sumie kupilśmy już małe buciki- trampki turkusowe, ale tylko po to, by w ten sposób powiedzieć rodzinie o tym, że spodziewam się dzidziusia.

My jeszcze nic nie kupiliśmy i chyba prędko nie kupimy...tak co by nie zapeszyć:-)

Dziewczyny...ja wczoraj i gina weszłam na wagę. Masakra...nie objadałam się przez święta, ale ja już przytyłam 2kg!!!!!!! :confused: a zaznaczam, ze wcale się nie objadam, bo nawet nie mam super ochoty na jedzenie.
Ale co tam...zgubi się później jak coś:-)

I sumie siedzę teraz w pracy, i się nie mogą na niczym innym skupić (a pracuję w banku:no: )
Praca fajna i lekka nie jest, pomijam fakt, ze mój oddział jest w galerii handlowej i pracuje dzień w dzień do 20. Myślicie, ze na kolejnej wizycie mogę poprosić o L4?

ja też nie mam mdłości, ale mnie to cieszy, bo chciałabym popracować chociaż do wakacji, potem będę musiała poszukać pracownika a to może być nie lada wyzwanie ;) ale bywam śpiąca (ostatnio co kilkadni mnie dopada, że zasypiam na stojąco) no i piersi to osobny temat, nawet wygłupy z psem na spacerze są ciężkie:/

Poczekam jeszcze ten tydzień, muszę pokończyć sprawy w pracy i powiadomić kierownictwo i dyrekcję :-( Piję 1 melisę dziennie, tylko ona mi jeszcze w miarę wchodzi. Nie słyszałam, żeby powodowała skurcze.
Jeszcze nic nie kupiłam maleństwu, na razie tylko oglądałam wózki na necie :zawstydzona/y: co do zakupów to jeszcze dużo czasu ;-)

U mnie tez objawowo jako takich brak tylko cycyole mnie bola melisy dawno nie pilam stram sie wyciszac I nie myslec kupilam sobie ostatnio rooibos I tez mi smakuje teraz mamy piekna pogoed to pratycznie caly dzien na dworze jestesmy wiec lapie sloneczko przytylam ale nie wiem ile co do kupowanie ciuszkow I gadzetow to jakos powoli zaczne po usg polowkowym z chlopakami tez tak zrobilam tylko wozek zostawilam na sam koniec zeby sie nie stresowac zostawilam sobie jeden mosess basket ale nie mam podstawy do niego mam jeden bujaczek chloapki go uwielbiali wiec duzo zeczy mam ale ze kocham zakupy dzieciowe to pewnie poszaleje :-)napewneo musze kupic latator bo swoj sprzedalam ja nie wierze w zabobony typu ze sie cos zapeszy :-)
Dziewczyny po stratach wiem doskonale co czujecie trzymajcie sie wiara czyni cuda I napewno doczekacie sie swoich bobaskow nie ma innej opcji

reklama
Sylka87, trzymam kciuki! Będzie dobrze. Ja na 16... już mi ciśnienie skacze, nie mogłam zasnąć, ahh masakra :(
My jeszcze nic nie kupujemy, bo nie ma co się spieszyć. Jedynie moja przyjaciółka jak się dowiedziała o ciąży kupiła nam w prezencie śliczny smoczek :)

Do góry