reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Moje samopoczucie niezłe nawet mdli mnie tylko po jedzeniu i bolą mnie cycochy tak to zero objawów. Teraz mi sie zaczynaja ciezkie dni w pracy czyli ruch przedświąteczny ale to dobrze szybko zleci i nie bede miala czasu myslec o glupotach :) Sytuacja z zębami opanowana, grzybek juz tez prawie wyleczony oby nic juz sie do mnie nie przypaletalo brrr. Nikka a Ty który tydzień dziś masz? Jak jesteś pow. 6 a dr ma usg to raczej na pewno Ci zrobi :) kurcze suwaczkow nie widzę z telefonu, laptop mi umarł ale nie kupuje nowego poki co. Jak musze cos porobic mam męża stacjonarny a na laptopie tylko jakies głupoty ciążowe czytalam i sie nakrecalam. Ale przez tel nie umiem zrobic suwaczka i nie widzę waszych :/

reklama
Wow nikka ze Ty tyle wytrzymalas :D Na bank Ci zrobi usg jak nie to naciskaj bo to juz najwyzsza pora i zobaczysz jak dziewczyny opowiadają juz machajace raczki i nozki ehhhh <3

Ja sama siebie podziwiam, że tak długo wytrzymałam. Ale ja mam ginekologa na NFZ i tylko do niego mam zaufanie i do niego dość długo oczekuje się na wizytę. Jak tak czytam, że Wy już po tylu wizytach i każda już po USG, to czuję się jakąś kosmitką. Jestem ciekawa który to tydz. bo brzuszek już jest nieco widoczny. Ja w ogóle nie umiem tego wyliczyć, gdyż mam nieregularne cykle, jedynie jak brałam tabletki antykoncepcyjne to miałam uregulowane te cykle.

Witam :)
Dziś czuję się fatalnie, niedobrze mi i ręce mi się trzęsą :-(Póki co byłam u lekarza raz, następną wizytę mam 17 kwietnia, czyli za 3 tyg. od ostatniej wizyty. Brzuch wieczorami mam tak wzdęty jakby to był 5 miesiąc!!! ciekawe jak będę wyglądała w listopadzie :nerd: Co stosujecie na mdłości? Bo nie daję rady ....

Hej! Ja dzisiaj rano miałam straszne mdłości.... ale na szczęście nie zwymiotowałam. Za to wyspałam się koncertowo. ;-) I wieczorami też mam taki bebzun wielki, jakbym już na wylocie była :p

nikka04 ja też na NFZ chodzę, ale nie mam takiego problemu z dostaniem się do lekarza, a usg już 2x miałam robione. A z tego, co pozwoliłam sobie obliczyć na podstawie Twojej OM, to wychodzi na ok. 9 tc (+/- parę dni), a termin na pierwsze dni listopada.

Ostatnia edycja:
reklama
Gosik, ja nie mam niestety sprawdzonych metod na wymioty i mdłości. W pierwszej ciąży wymiotowałam od 8 tyg. do prawie samego rozwiązania. Teraz zauważyłam, że mam mdłości oraz wymioty kiedy mam zbyt dużą przerwę w jedzeniu, muszę jeść dość często małe porcje. Nad ranem właśnie ze względu na zbyt długa przerwę w jedzeniu strasznie się czuję, ale trudno żebym w nocy wstawała i podjadała.
Co do wzdętego brzucha wieczorami mam to samo.
Kasieczna, no ja jak obliczałam sobie to w internetowym kalendarzu ciąży to wychodzi mi, że jestem w 10 tyg. ciąży, a wedle moich obliczeń jest to 8 tydz.

Do góry