reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
migduch, ja to raczej mieszkam daleko od filharmonii - w Pruszkowie, ale pracuje w warszawie :) jestem 84 rocznik. Na spacery tez wole warszawę generalnie, nie mogę się doczekać jak pójdę na L4 i będę miała czas muzea odwiedzić rożne i spacerować w parkach :)
co do farby - to fryzjerka mi poleciła poczekać do 2 trymestru i tak mam zamiar zrobić, bo byłam akurat przed tym jak się dowiedziałam o ciąży, tak ze wytrzymam jeszcze do maja.
A pleć - na razie dla mnie wszystko jedno ale najbardziej chce mieć chłopaka i dziewczynkę, wiec w drugiej ciąży by mi zależało na płci:) Maz wiadomo chce chłopaka żeby w siatę z nim grac, a teściowa spragniona wnuczki, bo ma 2 synów i 2 wnuków i żadnej dziewczyny oprócz synowych:)

Yh oby nie :/ oby to tylko jakieś podraznienie moze wyplucz czymś naturalnym. Jak to sie robiło woda z solą? Czy z soda? Tylko sie nie porzygaj ;)

Cheetach z Pruszkowa jesteś:)? Ewel jeszcze mi sie przypomnialo jak ci sie uda zjedz jeden kub dwa ząbki czosnku i do plukania jeszcze szalwia jest ok.

mama290, Kasia ładne imię, podoba mi się hehe :D
Sylka87, mi kiedyś powiedziała lekarka, że nie powinno się płukać wodą z solą, bo podrażnia gardło i błony śluzowe, a ulgę daje tylko na chwilę.
ewel87, obserwuj migdałki, być może to chwilowe, ja czasami tak mam, że jeden mi się powiększy, poboli i za 2 dni już jest ok. Ale zapisz się do lekarza. Mogę Ci polecić do płukania gardła Septosan, to jest mieszanka ziół i działa tak odkażająco i kojąco. Ja jak miałam anginę, to wolałam to, niż ssać jakieś tabletki. No i można w ciąży stosować.

Ogólnie to dzisiaj nic-mi-się-niechcizm właczył i jestem marudna, ospała i taka do du py. Cały czas mi zimno, i nie ruszałabym się spod koca. Okropna pogoda i niskie ciśnienie i już człowiek sie czuje jak ledwo żywy :crazy:

Eh to sie nie znamy bo ja ze 4 lata temu wyprowadzilam :) ale tam sie urodzilam, czesto wpadam do znajomych i jest prawdopodobieństwo ze tam wrócę za jakiś czas :) pruszkow sie bardzo rozwija, ja go przestaje poznawać a na spacerki z dzieckiem jest mnóstwo miejsc :)

Pruszków nas skusił cenami na nieruchomość, a w sumie i teściowie tu mieszkają niedaleko nas - dla mnie wielki plus, bo przychodzimy tylko na obiadki i nie musimy długo gościć na święta :)

reklama
Pruszków taka sypialnia Warszawy, ja czekam jak sie uporaja z remontem kolei bo teraz nie wyobrażam sobie dojazdów do pracy :/ A w której części mieszkacie? Blisko pkp, wkd czy Staszica?

Do góry