reklama
Mieszkam w Zielonej Górze. Tu miasto albo Gmina dofinansowują żłobki i przedszkola. Starsza córka ma przedszkole całkiem za darmo, płacimy tylko 5 zł za jedzenie. Taka tu jest polityka, że dużo pieniędzy ładują w dzieci. Np profilaktyczne badania słuchu albo zębów za darmo w przedszkolu, wiele zniżek na basen, na artykuły dziecięce nawet do restauracji przyjaznym dzieciom są zniżki.
My nadal nie mamy ostatniego WZW . Także trochę nam zejdzie . Jeszcze nie będę szczepić na te mmr . Moja kuzynka wogole nie szczepilam drugiego dziecka teraz.
Łącznie to już trzy kuzynki.
A jesteś już bardziej na TAK po 2 urodzinach czy jeszcze czekasz z tą szczepionka ?
Suszonych owoców nie daje , jakoś nie mam nawet.
U nas do żłobka to masakra. A żeby nawet się starać to trzeba przynieść papierek, że jesteś pracująca . Cenowo się nie orientowalam
Łącznie to już trzy kuzynki.
A jesteś już bardziej na TAK po 2 urodzinach czy jeszcze czekasz z tą szczepionka ?
Suszonych owoców nie daje , jakoś nie mam nawet.
U nas do żłobka to masakra. A żeby nawet się starać to trzeba przynieść papierek, że jesteś pracująca . Cenowo się nie orientowalam
Dziewczyny czy któraś z Was stara się już o 2 dziecko? Olcia Ty coś pisałaś, ale wracasz jednak do pracy? Ja cały czas nad tym myślę ale mój mąż mówi że sobie nie poradzi, choć to i tak ja robię większość rzeczy.
Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Mowi ze ciąża to dla niego duży stres bo cały czas się bał o mnie i o dziecko. A pozatym on jest raczej z tych lubiących kanapę i pilot tv a przy dziecku ma się ej obowiązków, przy dwójce jeszcze dojdą. Ja mu tłumaczę że zanim dziecko się urodzi to mały będzie miał trzy lata. Poza tym prawdopodobnie teraz dostanie się do żłobka więc będzie nam łatwiej.
reklama
Ullaa, my staramy się ale mniej intensywnie zależy mi na umowie na stałe i dlatego wracam. W sierpniu pewnie mi dadzą nową umowę. Także jak bede w ciazy to jeszcze nizbyt zaawansowanej, moze nie zauważą q
Sent from my HTC One_M8 using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my HTC One_M8 using Forum BabyBoom mobile app