reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Moja też lubi wyrzucać brudne pampersy. Oczywiście bije sobie brawo jak już wyrzuci :) Zresztą wszystko co zrobi uwieńczone jest własnymi brawami...

Moja córcia uwielbia wodę, uwielbia basen, kąpiel i jak jej spłukuje włosy i leje jej się po buzi woda to ona się cieszy więc nie mam z tym problemu. Polewam zabawkowym garnkiem. Ale włosy ma krótkie - na razie nie ma mowy o związywaniu.

Moja ma długie nawet z tyłu kitkę czeszemy :-) muje jej głowę na leżąco. .,Leży na gąbce. Próbowałam rondo założyć ale był bunt. Dziś zrobiła samodzielne 3 kroki :-) uwielbia rozpakować zakupy i bawić się klockami. Dużo obserwuje starszych braci i naśladuje. Zaczyna powtarzać różne słowa. Po swojemu ale jednak ;-)

A nasz Antos dzień przed wigilia postawił swoje pierwsze samodzielne kroczki.
Popłakałam się [emoji23]. A teraz co dzień to więcej się puszcza a dzis to już między pomieszczeniami chodził ale robi to bardzo ostrożnie. U nas niestety chyba nadal lek separacyjny, a ostatnio cały dzień wyjmuje mi wszystkie garnki i pojemniki w kuchni z szafki , też jakieś trzy dni temu zaczął wyrzucać pieluchy a podpisywanie to chyba u niego jakaś wrodzona umiejętność[emoji2]. Niestety żeby myje niechętnie. Ja mu tak na siłę myje ale ile przy tym płaczu. Jemu ciągle coś tam wychodzi, bo ma dopiero 6zebow i chyba ta niechęć do mycia wynika z tego że go boli.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój miał już takie długie włosy że mogłabym mu wiązać i jakiś czas temu musiałam obciąć. Teraz przestał mówić te słowa które znał ale buzia mu się nie zamyka bo zaczął w swoim języku rozmawiac. Może tak w kółko gadać. Odtatnio wyrywa mi telefon i rozmawia przez telefon z babcią czy ciocia po swojemu. Największy mamy problem z zasypianiem i z monotonna dieta.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety kładę się koło małej i tak zasypia .... a czasem chce żeby ją przytulic i nosić. Z chłopakami miałam jak w raju. Kładlam do łóżeczka włącza łam karuzele i zasypiali. Dziewczyny szampańskiego sylwestra :-) i wszystkiego dobrego dla Was w nowym roku :-)

Ja po południu w wózku, a dziś bez smoka nie wiem kiedy na moich rękach na biodrze zasnela :)
Wieczorem to butla w łóżeczku i zasypia ,przy moich bajkach :p po wloskach pokilam albo po pleckach albo się pokreci z godzinę i zaśnie . Jak mówie połóż się to kładzie się i lezy i tak kilka razy, aż zaśnie.

Malaja w zimę też chodzicie na basen ?

Dajecie normalną herbatę ? Słodzona albo z miodem ? Czy owocowa ?
Bo moja to prawie zawsze wode zwykłą ...

reklama
Do góry