reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja dałam taki ze sklepu ostatnio ,bo odmówiła mi jedzenia czegokolwiek , nie chciała kompletnie nic i spróbowałam to zjadla kromeczke tak cienko maźniętą . Może mnie ktoś za to zlinczuje trudno

reklama
Ja daje dżem. Głownie domowy ale i sklepowy sie zdarzy. Parówki też.
Nikt nikogo nie powinien linczować. Daje moim dzieciom to co lubią i to co uważam za dobre i odpowiednie dla wieku...Każdy kieruje się swoimi własnymi poglądami.
Moja uwielbia i dżem i parówki :))

Dziewczyny czy teraz wasze dzieciaczki nauczyły się czegoś nowego ? Mam wrażenie że ostatnio nic nowego nie umie. Może elementy zaczyna dopasowywać i non stop by tańczyła , tylko usłyszy dzwonek w tel czy coś w tv jak leci . Ale tańczyć to już dawno umie

Ja nie dawałam jeszcze dżemu po za tym co mi kiedyś wyrwał kawałek kanapki. Parówki pewnie mu dam spróbować. Za to dostaje czasem kanapki z domowa i nie domowa wedlina, tylko taka bez chemii niby...Mysle, ze jak zje dobrej jakości parówkę czy wedline to nie ma w tym nic złego. Ostatnio nie chciał mi jeść to dałam mu serek waniliowy. Tak się zajadał.
Ogólnie zrobił sie wybredny i muszę bardziej główkować.
Staram się unikać cukru w diecie młodego ale wydaje mi sie, ze lepiej zachować umiar i zdrowy rozsądek niż przeginać w jedną czy drugą stronę i jeszcze się zadręczać wyrzutami sumienia.

A Wasze maluchy lubią myć zęby? Bo mój uwielbia i robi to naprawdę łdnie ale chce normalną szczoteczkę a nie dziecięcą. Teraz ma taką fazę, ze wszystko co dorosłe jest super i nasladownie doroslych. A najfajniej jest samodzielnie jeść.

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj tez duzo nasladuje. I zaczal skaldac sam klocki lego. Na razie jeden do drugiego.
Zauwazylam tez,ze wystarczy mu raz powiedziec jak sie co nazywa i juz potem pokazuje palcem gdzie to jest jak zapytam np. Choinka,radio,zegarek

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja doskonale wie gdzie jest "ciasteczko" :p idzie do kuchni , pokazuje za mam zapalić światło i stoi pod szafką i wola TO TO :)
A dziś zauważyłam że jak jej powiem zrób tacie puku puku (jak np leży na lozku) to idzie i puka go w głowę, później powiedziałam zrób puku puku butelka i też wzięła i zrobila... taki eksperyment czy rozumiem co do niej mówię :p
Wie jak robi kurka, kaczuszka, piesek. Pieska chce oglądać przez okno.
Lubi myć zeby.
Jest jeszcze kilka rzeczy które umie, ale np ostatnio jej się miesza pokazywała na siebie gdzie jest Wiktoria , a teraz pokazuje jaka będzie duża jak się zapytam gdzie jest Wiktoria.
Wie że coś robi źle i potem leci się przytulić .
Ahaaaa dziewczyny moja mała od krótkiego czasu bardzo się popisuje jak ktos przyjdzie , takie małe dziecko a tak już potrafi. Wasze też się popisuja przy kimś ?

NaNa8 bardzo lubię czytać o Twojej córce. Ona jest chyba taki słodki łobuziak jak moja.
Moja też wszystko rozumie co się mówi, wykonuje polecenia- mówią przynieś pampersa to przyniesie, potem idzie po kolejnego i zniesie mi kilka sztuk :)
Sama je ale to zasługa żłobka. Serek czy kaszkę- coś gęstego- zje samodzielnie bez problemu.

Nadal mało mówi ale widzę, że coś chyba zaczyna się dziać bo ostatnio zaczyna używać tych słów co już umiała kiedyś- brawo, papa, mama, tata, baba, mniam itp.
Długi czas nie robiła nic nowego ale teraz mam wrażenie, że zaczyna się znów etap nauki bo zaczyna układać klocki, potrafi dopasować niektóre kształty...ale głównie i tak doskonali wchodzenie na meble. Potrafi wywspinać się na regał- bardzo to niebezpieczne.

Zęby myje i lubi. A czym myjecie? Ja mam elmeks baby...

No i szok- mała potrafi podskoczyć :))

reklama
Malaja bo chyba tak jak mówiłaś one gonią się nawzajem w rozwoju .
Ja myje pastą z Zajki bez fluoru .
Mówię małej hopa,hopa i też próbuje, ale od ziemi się nie odrywa jeszcze.
Pampersy brudne wyrzuca ,a czyste rozwala po całym domu.
Ostatnio ma fazę na buty , wszystkie zakłada ,nawet od taty rozmiar 45 :p
Torebka damska to jest zabawa nawet na kilka godzin , wyciąga i wkłada i tak wkoło . Dziecka nie ma normalnie .

Olcia skąd im się to bierze te popisywanie , u nas tego nie widziały :)

Do góry