reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Odrzucilo mnie od slodyczy surówek warzyw kielek i mam ochotę na musztardę i korniszony. zapach mięsa kielbas mdli.

A ja jem praktycznie wszystjo i na wszystko mam ochote. Nuby jem malo, ale czesto. Ale juz brzuszek mam, ale to od jedzenia raczej.
Zgaga mnie meczy... Okropnie...

hej :-) fajnie macie że możecie zrobić to usg na nfz. :-)

jeśli chodzi o wagę to ja od ostatniej wizyty schudłam kilogram. brzuch też mam zaokrąglany. spodnie musiałam rozmiar większe kupić.

a co do jedzenia to ja nie ustanie w buzi czuję jak bym od tygodnia nie jadła. w żołądku jest ok. ale takie dziwne uczucie w przełyku i buzi... też tak macie????

U nas tez nie ma od tak musisz miec wyznaczone wskazania ale moj lekarz jest super i zawsze cos tam nagryzmoli bo twierdzi ze tyle kasy na niego wydaje ze przynajmniej tym nadroibie :-)
Ja mam brzuch jakw pierwszej ciezy ok 5 miesiaca bo wtedy sie uwydatnil a teraz 8 tydzien i juz .
Nie przytylam ale jestem wielka bo nie wrocilam do wagi poprzedniej i do tego przed ciaza siedzac w domu w ostatnich 4 miesiacach tez utylam.

Hej,
ja mam usg za tydzien we wtorek to bedzie 10tydz6dzien:) Jeśli chodzi o nerwy przed usg, to największe miałam zanim zobaczyłam serduszko, ale to pewnie przez to, że kilka miesięcy wcześniej usłyszałam, że pierwsza ciąża nie rozwija się dobrze. Teraz niby mam przeczucie i głęboko wierzę w to, że będzie dobrze, ale jak nawet teraz miałam mieć to usg w szpitalu, to strasznie się denerwowałam, zanim nie usłyszałam, że rozwija się prawidłowo i wszystko jest dobrze. Pewnie jeszcze trochę będzie takiego stresu, później, jak już zaczną nam się ruszać brzdące w brzuchach będziemy spokojniejsze. Chyba:)

Co do jedzenia, to ja jestem ciągle głodna, ale jak już zaczynam jeść, to dużo nie zjem. Chyba , że są to owoce to w każdej ilości. Na początku nie mogłam patrzeć na słodycze, mimo, że przed ciążą nie było dnia bez słodkości, ale powoli chęci na słodkości mi wracają. I strasznie mi śmierdzi surowe mięso, masakra jakaś, jak tylko przechodzę w sklepie koło stoiska z mięsem, to szybko uciekam, bo chcę mi się wymiotować. W domu jakoś sobie z takim małym kawałkiem mięsa jakoś daję radę, żeby przygotować, ale tak to tragedia.

Co do brzuszka, to ja już chyba w 6 tygodniu nie mogłam dopiąć jeansów, więc pozostały mi leginsy i to tylko jedne z wyższym stanem i dostałam od koleżanki jeansy ciążowe i kupiłam sobie leginsy ciążowe więc narazie mi wystarcza. Szczególnie na wieczór mam taką fajną małą piłeczkę:)

Super, że już coraz więcej z nas po wizytach serduszkowych, to tak cieszy :D

Ostatnia edycja:
Ewela87 co do usg to pewnie zaczne sie stresowac w przyszłym tygoniu. Poki co wierzę ze bedzie dobrze, czuje to! Moze to glupie ale bardzo bolą mnie cycki a wtedy nie bolały i jakos ten bol mnie uspokaja wiec niech trwa! Wiadomo czasem wpadnie jakas głupia mysl do glowy ale szybko ją wypedzam. Nie umiem tez ukladac sobie planow na przyszle miesiace pt ja w ciąży ale mysle ze jak zobacze serduszko to sie zmieni. Ogolnie moze dziwnie to zabrzmi ale jestem spokojniejsza niz w tamtej ciąży i nie czytam bzdur w necie co też działa dobrze bo mnie nie nakręca :) a co do tycia to u mnie zdecydowanie za wczesnie ale pewnie prędko nie zobacze bo mam sporo miejca w tym moim brzuchu na malucha ;) ponoc w kolejnej ciąży duzo szybciej widać brzuch.

cześć dziewczyny, właśnie wróciliśmy z mężem z filharmonii, mega pozytywne emocji po koncercie:)
u mnie brzuch na razie taki jak był, a mąż mówi ze piersi się powiększyły (nie wiem, czy to nie jego marzenia na razie :))
mam dziwne zachcianki jedzeniowe, wczoraj zjadłam 2 duże kawałki słodkiej cebuli, ale już sosów do mies to nie mogę jeść.
karciaa, mam to samo, dziś nagle wróciła ochota na słodyczy, do tego nie mogłam patrzeć.
ewel87, tez czasami mi kuje jak przed @. A przed pierwszym usg tak stresowałam się, jeszcze lekarz długo nic nie mówił jak robił... 8/04 mam kolejna wizytę i się dowiem, kiedy następne usg.

reklama
hej dziewczyny!:)
poczytuje was i podczytuje.... no i kurcze ja chyba jakims dziwolagiem jestem....zadnych zachcianek, czuje sie dobrze, zadnych wymiotow, mdlosci, problemow ze snem...no czuje sie jak przed ciaza:))) Czasem tylko boli mnie brzuch troche jak na @, ale to nie trwa dlugo, bardziej czuje sie chyba wzdeta i mam taki twardy brzuch:/
ewel87 wlasnie odpowiedzialam na twoje pytanie hehe;))

cheetah ja mieszkam blisko filharmonii;)) a ty gdzie mieszkasz i ktory rocznik jestes? kurcze jeszcze bedziemy razem na spacery chodzic haha;))

Do góry