reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
cześć dziewczyny :-) my jesteśmy po usg :-) serduszko bije ciąża jest mniejsza o tydzień ale to mnie nie dziwi bo ja mam dłuższe cykle.
co do witamin to one oprócz powodowania nudności napędzają apetyt. rozmawiałam już z kilkoma mamami które twierdzą że gdy brały witaminy przytyły więcej niż w ciąży w której nie brały witamin. więc ja nie będę brała witamin chyba że będzie coś nie tak z wynikami. ja mam dostęp do swojskich warzyw a owoce kupuje ekologiczne więc raczej witamin mi nie brakuje. będę brać olej lniany magnez i witaminę d.
co do męża do w pierwszej ciąży mój jeszcze pracował w Polsce i bardzo chętnie mi pomagał gdy coś było nie tak. przy dziecku też mi pomagał. ale zobaczycie że jak będziecie siedzieć w domu to aż was będzie ciągnąć to tego żeby coś zrobić. to prawda w 1 trymestrze kobiety się czują najgorzej ale później to już jest super :-)

byłam u ogólnego i u mnie i u Jasia to wirus. robię inhalację biorę witaminę c i piję syrop z babki. pomaga. z nosem najgorzej bo psikać można tylko wodą morską

Miniaaa a masz katar u nas dziewczyny na grupie pisaly o majeranku o naparze ze dobry na katar ale nie stosowalam tego

miniaaaan dużo zdrówka dla Ciebie i synka. Super, że na USG wszystko dobrze wyszło.
Dziewczyny ponawiam moje pytanie, czy u Was brzuszki też są już troszkę widoczne/ zaokrągliły się?

Gdy zobaczyłam że bije już serce uspokoiłam się.Stres bardziej szkodzi ciąży a że wpadły zaraz mdłości to nie ma czasu myśleć.

Moja siostra urodziła w wieku 37 lat i nie brała witamin.Lekarz powiedział że jak je dużo owoców i warzyw to nie trzeba.Syna urodziła dużego i zdrowego.To było jej największe dziecko.Skacze jak piłeczka i wszystko wcina. Zaoszczędziła sporo pieniążków bo jak wiecie jest to kosztowne a z tych tabletek to i tak przyswoimy jakieś 30%?.Ja na razie biorę folik. Potem zobaczę.

Na razie jestem aktywna. Sporo rzeczy nauczyłam męża po to żeby mnie w tej drugiej ciąży i po porodzie wyręczał.W końcu to ja będę pocięta i obolała, wstawać będę co 2-3h na karmienia przewijania a on będzie spał.Więc niech mi pomaga.Przerabialiśmy to przy pierwszym dziecku na 38 m a teraz mam ponad 100. Pamiętam jak wrzucił mi ciemne dżinsy do białego prania-myślałam że zabije.W ogóle w ciąży jestem spokojna, wszystko wybaczam, szybciej się wyciszam...ale po porodzię mam nerwaaa!:) Po przejściach z pierwszym dzieckiem nauczyłam męża nawet prasować :) Niestety jak dawałam z siebie 150 % to siadł mi kręgosłup-dyskopatia - 2 lata rehabilitowałam. Więc w domu mam równouprawnienie.
A ja brałam witaminy i syn nie dość że urodził się z brakiem większej części czaszki nie ssał piersi to ma problemy mięśniowe I zaburzenia Si. Do tego jest problem z nowym jedzeniem. Oczywiscie rzadnych owocow procz jablek. chwała bogu jest mięsny a pierogli blee. Więc reguły nie ma.

Gosikkk mamy ten sam termin 11.11 ;)
Nika mi sie powiekszyl.. Zy zaokraglil to nie wiem bo okragla jestem od zawsze.. I juz 3kg przytylam.. Masakra..

A ja dzis na USG serduszkowym bylam i taka malenka miniaturka czlowieczka mi sie pokazala z pieknie bijacym serduszkiem.. Prawie sie poplakalam u gina ;) co do witamin to moj kazal brac kw. foliowy i jod oraz wit. D3 nic wiecej ;) a na mdlosci mowil zeby kupic cos z imbirem i ewentualnie kompleks witamin B ;) generalnie jestem mega radosna dzis..

Co do samopoczucia i L4 ja mysle, ze nie zawsze L4 wynika z fanaberii kobiety.. Mi lekarz dzis sam zaproponowal ze wzgledu na moje plamienia i dlugosc godzin pracy.. Skorzystalam i nie dlatego, ze uwazam ze ciaza to choroba ale nie wyobrazam sobie 11godzin siedzenia za biurkiem majac tylko JEDNA przerwe 15 min a do toalety mam 10 min drogi.. Ciezko jest tak pracowac.. A wole w tym czasie pracowac w domu ;)

A ja mam już brzuszek- kuleczkę. W pierwszej ciąży nie rósł mi tak szybko i dlatego jestem ciekawa jak Wasze brzuszki wyglądają na podobnym etapie ciąży. Widzę, że dużo z Was ma termin na 11 listopada, tak patriotycznie :-)

reklama
Agami, ja tez sie pilnuje co nie zmienia faktu ze jakos przytylam.. No ale nieregularne jedzenie zrobilo swoje tak mysle ;) wazne ze malenstwo jest piekne.. I zdrow sie rozwija ;)

Do góry