reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ewel ja za 3 tyg mam usg czyli w 9 tyg. Nie mogę się już doczekać bo jestem ciekawa czy serduszko bije już prawidłowo (na poprzednim usg biło trochę za wolno)

Ja proponuje bie uogolniac bo kazda kobieta inaczej sie w ciazy czuje. Niektore i moze udaja ksiezniczki ale jest spora wiekszosc ktora po prostu mega zle sie czuje. Ciaza to jest odmienny stan i kazda reaguje inaczej. Ja chodze jak nacpana zero energii i spiaczka. Mam mega mdlosci i sporadyczne wymioty oraz mega zaparcia czuje sie czasami jak wymieta scierka.

Co do witamin jak biore Pregna Plus zalecenie ginekologa i endokrynologa przy moich hormonach oprocz Letroxa zalecili mi jeszcze te witaminy. Owszem mdli mnie po nich ale coz zrobic .

Jutro wizyta a ja juz denerwuje jutro pewnie bede miala mega scisniety zoladek jak przed kazdym usg

Mamba - ja tez sie stresuje przrd usg, ale na pewno bedzie wszystko ok :)
Masz calkowita racje, ze to odmienny stan i kazda moze czuc sie inaczej.
aa tak Was zapytam, czy dostajecie z usg plyte cd z filmikiem? Ja fostaje - piekna pamiatka:)

Dziewczyny ja też biorę tylko kwas foliowy. Ginekolog mi powiedział że jeśli jem dużo owoców i warzyw to na razie nie ma potrzeby brać witamin. Poza tym endokrynolog przepisał mi jeszcze witaminę D.

Jeśli chodzi o kolejną wizytę to ja mam za 4tygodnie od pierwszego usg jak słyszałam serduszko i wtedy mam się stawić z kompletem badań krwi.

Rozumiem, nie chciałam uogólniać, wiem,że można się różnie czuć, to moja 3 ciążą, każda wyglądała/a inaczej. Może tak twierdzę, bo pracuje zawodowo jeszcze, w domu też mnóstwo obowiązków, także nie mam nawet czasu żeby wsłuchać się w siebie :tak: Bezsenność jest dokuczliwa, gapię się w sufit do 2-3 nad ranem a o 5 pobudka :szok: Mdłości też, siedzę w pracy i zawsze pod ręką mam woreczek w razie W na wiecie co :zawstydzona/y:A że pracuje i mam kontakt z klientami to jest wesoło :-p
Kolejne badanie mam za 3 tygodnie .....

reklama
Ewel87 - ja mam wizytę po 2 tyg.(7.04. - będę miała sraczkę czy wszystko ok z maluchami) ale z racji pakunku. pewnie będę miała więcej wizyt. a 1 ciąży jak wszystko było ok. to miałam co 3-4 tyg. w ostatnim miesiącu co tydzień.
Gosikkk - ja Ci zazdroszczę że masz tyle energii,

jak pracowałam( fizyczna) to cały czas mnie brzuch bolał, jak wracałam to szybko obiad, sprzątanie, mimo tych nudności i senności, ale teraz jak coś więcej porobię to mnie zaraz boli, i lecą mi upławy brunatne,. wiec lepiej uważać, muszę więcej leżeć bo to lepiej dla dzieci bo lepszy przepływ przez łożysko i lepiej rosną, dziś przysnęłam do 10.30 :p ale ciśnienie przynajmniej dobre :) choć powiem Wam że dziś nie mam mdłości:) aż dziwne, aż się boję

jeśli chodzi o film czy foto- to ja mam foto z usg. a cd tylko z tego 4D.co jest chyba koło 23tyg. miałam , ale to były te płatne badania.

u nas strasznie wieje, nie można wyjść z domu, a musiałam przynieść drzewa do pieca.

Mama290- a ty urodziłaś swoje bliźniaki w terminie? ja się boję że nie donoszę choć do 34tyg. mogę leżeć w szpitalu ale żeby donosić. mam koleżankę która urodziła bliźnięta, miała chyba prawie w terminie, ale trochę leżała w szpitalu wcześniej, a po porodzie jeden chłopczyk był chory, ale nie wiem na co dokładnie coś z narządami miał nie tak i ma teraz orzeczenie o niepełn. fizycznie jest ok, ale wewn. coś nie tak. Niby tego nie widać po mnie, ale w środku aż gorąco... stres i w ogóle , jak człowiek słyszy ile się dzieje z dziećmi to się coraz bardziej boi o swoje.

Do góry