reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ewel ja za 3 tyg mam usg czyli w 9 tyg. Nie mogę się już doczekać bo jestem ciekawa czy serduszko bije już prawidłowo (na poprzednim usg biło trochę za wolno)

Ja proponuje bie uogolniac bo kazda kobieta inaczej sie w ciazy czuje. Niektore i moze udaja ksiezniczki ale jest spora wiekszosc ktora po prostu mega zle sie czuje. Ciaza to jest odmienny stan i kazda reaguje inaczej. Ja chodze jak nacpana zero energii i spiaczka. Mam mega mdlosci i sporadyczne wymioty oraz mega zaparcia czuje sie czasami jak wymieta scierka.

Co do witamin jak biore Pregna Plus zalecenie ginekologa i endokrynologa przy moich hormonach oprocz Letroxa zalecili mi jeszcze te witaminy. Owszem mdli mnie po nich ale coz zrobic .

Jutro wizyta a ja juz denerwuje jutro pewnie bede miala mega scisniety zoladek jak przed kazdym usg

Mamba - ja tez sie stresuje przrd usg, ale na pewno bedzie wszystko ok :)
Masz calkowita racje, ze to odmienny stan i kazda moze czuc sie inaczej.
aa tak Was zapytam, czy dostajecie z usg plyte cd z filmikiem? Ja fostaje - piekna pamiatka:)

Dziewczyny ja też biorę tylko kwas foliowy. Ginekolog mi powiedział że jeśli jem dużo owoców i warzyw to na razie nie ma potrzeby brać witamin. Poza tym endokrynolog przepisał mi jeszcze witaminę D.

Jeśli chodzi o kolejną wizytę to ja mam za 4tygodnie od pierwszego usg jak słyszałam serduszko i wtedy mam się stawić z kompletem badań krwi.

Rozumiem, nie chciałam uogólniać, wiem,że można się różnie czuć, to moja 3 ciążą, każda wyglądała/a inaczej. Może tak twierdzę, bo pracuje zawodowo jeszcze, w domu też mnóstwo obowiązków, także nie mam nawet czasu żeby wsłuchać się w siebie :tak: Bezsenność jest dokuczliwa, gapię się w sufit do 2-3 nad ranem a o 5 pobudka :szok: Mdłości też, siedzę w pracy i zawsze pod ręką mam woreczek w razie W na wiecie co :zawstydzona/y:A że pracuje i mam kontakt z klientami to jest wesoło :-p
Kolejne badanie mam za 3 tygodnie .....

reklama
Ewel87 - ja mam wizytę po 2 tyg.(7.04. - będę miała sraczkę czy wszystko ok z maluchami) ale z racji pakunku. pewnie będę miała więcej wizyt. a 1 ciąży jak wszystko było ok. to miałam co 3-4 tyg. w ostatnim miesiącu co tydzień.
Gosikkk - ja Ci zazdroszczę że masz tyle energii,

jak pracowałam( fizyczna) to cały czas mnie brzuch bolał, jak wracałam to szybko obiad, sprzątanie, mimo tych nudności i senności, ale teraz jak coś więcej porobię to mnie zaraz boli, i lecą mi upławy brunatne,. wiec lepiej uważać, muszę więcej leżeć bo to lepiej dla dzieci bo lepszy przepływ przez łożysko i lepiej rosną, dziś przysnęłam do 10.30 :p ale ciśnienie przynajmniej dobre :) choć powiem Wam że dziś nie mam mdłości:) aż dziwne, aż się boję

jeśli chodzi o film czy foto- to ja mam foto z usg. a cd tylko z tego 4D.co jest chyba koło 23tyg. miałam , ale to były te płatne badania.

u nas strasznie wieje, nie można wyjść z domu, a musiałam przynieść drzewa do pieca.

Mama290- a ty urodziłaś swoje bliźniaki w terminie? ja się boję że nie donoszę choć do 34tyg. mogę leżeć w szpitalu ale żeby donosić. mam koleżankę która urodziła bliźnięta, miała chyba prawie w terminie, ale trochę leżała w szpitalu wcześniej, a po porodzie jeden chłopczyk był chory, ale nie wiem na co dokładnie coś z narządami miał nie tak i ma teraz orzeczenie o niepełn. fizycznie jest ok, ale wewn. coś nie tak. Niby tego nie widać po mnie, ale w środku aż gorąco... stres i w ogóle , jak człowiek słyszy ile się dzieje z dziećmi to się coraz bardziej boi o swoje.

Do góry