reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

No zależy właśnie kiedy się pójdzie pierwszy raz jak ja będę teraz to w sumie za 4 tyg następne i myślę że będzie tak ok no chyba ze będzie jakaś potrzeba to pewnie doktorka zajrzy wczesniej

reklama
Tak czytalam, co wczesniej pisalyscie. Ja poki co takie podstawowe rzeczy w domu robie. Ale z przerwami. Jak juz jest wiekszy wysilek, to maz to robi.
Jeszcze chcialam napisac cos odnosnie brania witamin od poczatku ciazy. Bo ktores z Was pisaly, ze pozniej beda braly, bo wczesne branie wzmaga nudnosci.
Nie popieram tego. Najwazniejszy rozwoj dzuecka jest na poczatku. Wtedy my i dzieciatka potrzebujemy juz witamin.
Ja wole miec mdlosci i zazywac te wszystkie leki, witaminki itp. Dla mnie to oczywiste...
To tylko moje zdanie :) szanuje oczywiscie kazda z Was i Wasze decyzje :*

Mi doktorka powiedziała ze dziecko od 2 trymestru tak naprawdę potrzebuje witamin na tym etapie to nie za wiele z nich dostaje... Bo żywi się swoim całkiem żółtym a zresztą ja nie do końca wierze w suplementy...

Ja biore kwas foliwy i jod. Podczas ostatniej wizyty u gin zapytałam czy mam cos jeszcze brac to lekarz powiedzial aby kupic taki suplement ktory oprócz tych 2 wymienionych miał dha i wit d oraz żelazo. Kupiłam vita-miner prenental ale w ulotce jest napisane że to dla kobiet w 2 i 3 trymestrze więc na razie zostaję przy kwasie foliwym i jodzie

Moja tez jest zdania pierwszy trymestr tylko folik chyba ze ma sie jakies braki. Ranyyy do mojego usg jeszcze półtora tygodnia.... tyle dobrze bo mam ciezki swiateczny tydzień w pracy od jutra pozniej święta szybko zleci :)

Sylka widzę że czekasz jak ja na to usg. Ty też masz stracha przed nim czy raczej potrafisz pozytywnie myśleć.... Bo ja to mówię ze chyba umrę przed tym ze stresu

Ja biore z suplementow tylko pregne plus a tam wlasnie jest kwas foliowy, wit. D, jod, chyba wit. B jeszcze i magnez. Czyli tak na prawde bierzecie cos ;)ja po prostu mam to w 1 tabletce ;)
Ale wlasnie tak jest, ze jeden dr zaleca, inny nie. Mi moj tlumaczyl, ze teraz dziecko sie rozwija, wiec potrzebuje, a potem tez potrzebuje bo rosnie.
Najwazniejsze, by dotrwac do listopada szczesliwie i urodzic zdrowe dzieciatka:)

Ostatnia edycja:
reklama
WITAM :-)
W piątek byłam u ginekologa, fasolka ma się dobrze, serduszko pięknie pije :-) Lekarz potwierdził termin na 11.11.2015. Super data ;-) Powiedzieliśmy rodzicom, dzieciaki jeszcze nie wiedzą. W pracy koleżanka z pokoju wie, bo przestałam palić fajki.
Co do lekarstw, biorę feminatal. Szczerze powiem, że nie wiem czy to dobrze, czy źle, w poprzedniej ciąży też brałam i było ok.
Jeśli chodzi o sprzątanie, to ja póki co robię wszystko tak jak przed ciążą, odkurzam, piorę, gotuję, ostatnio nawet umyłam okna ;-) Mam mniejszego powera niż przed ciążą, ale ja z tych co lubi porządek :zawstydzona/y: A że pracuje jeszcze, to wpadam z pracy do domu (dojeżdzam 30 km), obiad, lekcje ze starszym, zabawa z młodszym, sprzątanie, prasowanie .... Tak jak już któraś z Was napisała, ciąża to nie choroba, nie dajmy się zwariować ;-) Jedyne co mi przeszkadza to mdłości i bezsenność:szok:

Do góry