reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

super .... moja urodziła się 4120 a teraz waży 8500. Martwię się bo w moczu wyszły szczawiany i lekarka mówiła że może ma kamienie .... i że przez to słabo przybiera. 16 skończy 8 miesięcy.
Mam bobodent i ostatnio zaczęłam jej smarować dziąsełka i tak bidulka krzyczała że szok, chyba za mocno wcierałam .... no i zastanawiam się nad kropelkami
chyba sobie zrobię żel na pazokcie tak mnie korci. co ile trzeba uzupełniać?
po niedzieli do ginekologa idę, bo ostatnio złą cytologię miałam. Zawsze coś :-)
no i za tydzień mąż będzie - tylko na 4 dni ale i tak się cieszę.
Moj ma leukocyty w moczu norma <5.a on ma 25... mamy nefrologa za tydzien, ciekawe co powie

Wszystko zalezy od tego jak szybko Ci rosna paznokcie i jak bardzo przeszkadzac Ci bedzie odrost ;)
Ja bym sobie poszla na jakis masaz...

reklama
Jak byl maly to lapalam do pojemniczka, czyli czekalam az zacznie siusiac :) i bylo bez problemu. Teraz podklejam woreczek specjalny bo juz za bardzo ucieka:)

Spac? Ja to nawet jeszcze nie pomyslalam, zeby sie klasc ;) nie pamietam kiedy kladlam sie przed 24... przewaznie o tej porze gotuje obiady i sprzatam i pranie robie :) a maly smacznie spi.
Kupilam dzis kawalek indyka dla mlodego i nie wiem czy go dzis gotowac czy jutro...
Dajecie mrozone mieso do zupek? To moja pierwsza zupka...

Tak. Kiedyś dałam. A dziś robię rybę na obiad i małej ugotuję i dam. Też mrożoną ☺ z ziemniakami marchewką i cukinią. Ostatnio zajadała bataty. Dziś też u nas pochmurno. Beznadziejnie ....

Zupka ugotowana, kalafiorowa :)Ciekawe czy zje ;) A zaprawiacie zupki surowym zoltkiem? Oczywiscie pozniej zagotowanym :)
Miesko poporcjowalam i zamrozilam.
A mieska/rybki ile na porcje dajecie?

Paznokcie zawsze miałam jak sztuczne, ale ostatnio mało jem bo wiecznie w biegu i polamaly się wszystkie :(.
ja mrożonego jeszcze nie dawałam, ale myślę że można.

U nas tez pogoda straszna ale dziś już wyjdziemy, w taką pogodę tez trzeba wychodzić. Założę kurtkę, czapkę i zabiorę kocyk :).

Mocz specjalnym woreczkiem pobieralam.

Spać chodzę różnie jak mój ma na rano to wieczorem idę na rolki lub pobiegać jak małą polozymy.
Później jeszcze wieszanie prania, prasowanie itp :)
IMG_20160715_092518.JPG

Załączniki

• IMG_20160715_092518.JPG
    IMG_20160715_092518.JPG
    561,9 KB · Wyświetleń: 128
Ostatnia edycja:
Naszemu sie dzis poprzestawialo i obudzil sie przed 4 i do po 6 nie zasnal tylko szalal w najlepsze. My jak mielismy badanie moczu to pobieralam woreczkiem ale wyszly chyba leukocyty bardzo duzo i lekarka powiedziala zeby powtorzyc ale zlapac do kubka bo czesto te wyniki z probek z woreczka sa niemiarodajne . Faktycznie nastepnego dnia wyniki z kubeczka byly dobre. Mowila zedziecko sie poci co dostaje sie do woreczka, jest to tez tak przyklejone ze bakterie z okolic pupy sie moga dostac. Wiec my lapiemy kubeczkiem. Moj Antos pelza jak szalony. Tak to opanowal ze nie mozna za nim nadazyc, ostatnio mi 2razy przewrocil kwiatka i raz wylal wiadro wody-mialam troche roboty :-). Przyjmuje pozycje do raczkow ale postoj chwilke i znow sie kladzie. Chyba nie wie co z tym dalej robic. Ja wczoraj robilam mu zupke z kalarepy z zoltkiem, ale wcinal.

reklama
Ja tez chodze kolo 1 spac i do tego moj jest na piersi wiec mam przynajmniej 3 pobudki pozniej, ale jak ma dluzsza drzemke od 10.30do 12 to staram sie z nim klasc bo inaczej nie dalabym rady :-)

Do góry