reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Z tymi zebami to macie przeboje. My mamy 2 juz dawno,teraz dwa kolejne juz widac i nastepny sie przebija. Ale maly jakby nie zauwazal ,ze rosna, tyle ze sie slini i gryzie wszystko.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No wlasnie moj z pollezacej tez siada a w wozku to calkiem na plasko lezy i potrafi usiasc wiec chyba bede go sadzala czasem.
Moj Antos juz tak fajnie na.raczkach i nozkach potrafi sie utrzymywac od chyba 2 tygodni ale nadal nie raczkuje.
Moj tez kleka i prostuje rece ale tylko sie buja poki co lub laduje na brzuchu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

mój na kolanach i rękach się opiera już ze trzy tygodnie, ale ostatnio opanował przesuwanie nóg pod brzuch bardziej, tylko jeszcze nie wie co zrobić z rękoma

U nas tez na początku było bujanie, podciąganie nóżek, a potem raczki do tyłu.

Nasze noce tez masakra przez zęby. Mała ma katar, ponoć od ząbków. Jest marudna, dzis juz o 7 wstała, w nocy musze kilka razy wstawać.

Wnuczka moja ostatnio śpi na boku i tez ma główkę wygiętą, nie wiem czemu.

Wczoraj spotkałam kilka mamusiek naraz. Każą dać mi małą do spacerówki. To co ze nie siedzi i ze nie umie się utrzymac-mowią.
Byłam u dwóch neurologa i kazali mi nie sadzac i u rehabilitanta, tez kazał nie sadzac.

Mnie martwi to, ze mała ciągle chce stać.
Jak Wasze dzieci stoją mają stopki prosto ustawione?????????!!?????
Moja ma na boki, martwię się tym :((

Ja mojej daję chrupki i skórkę od chleba, ale póki co tylko mamla bo nie ma czym gryźć.

Dziewczyny co za noc! Mojej małej chyba w końcu idą zęby, bo nie pozwoli sobie nawet palca przyłożyć do ust, a tym bardziej posmarować żelem przeciwbólowym. W nocy przez sen jęczała. Dwa razy obudziła się i wyła z bólu. Podałam jej paracetamol i poszła spać na 4 godziny potem znowu wycie :( Biedna chyba bardzo cierpi.
Camilia nam nie pomaga

Znacie jakiś lek przeciwbólowy dla dzieci, który można podać częściej niż co 6 godzin?
taaa zęby :-) paracetamol można co 4 h ale wtedy podaje się nniejsza dawkę. Nam czasem pomaga bobodent, ale jak żeby ida to raczej nic nie pomoze teraz próbujemy nurofenu ponoc skuteczniejszy niż paracetamol.
a VIBRUCOL to homeopatia ja mało w to wierze:-) ale jak komuś pomaga to super.

Trudno zrobić zdjęcie bo caly czas w ruchu

Załączniki

• WP_20160622_15_05_38_Smart.jpg
    WP_20160622_15_05_38_Smart.jpg
    267,2 KB · Wyświetleń: 60
reklama
NaNa Matki mówią, że trzeba posadzić, a potem płaczą, że dzieci mają skoliozy...Moim zdaniem jednak lepiej słuchać neurologa czy fizjoterapeuty. Ale jak Ci ciężko w tej gondoli to posadź w spacerówce na pół- leżąco i przypnij dość ciasno pasami.

Ulla z tych informacji które ja mam to dziecka się sadzać nie powinno dopóki samo nie usiądzie z pozycji czworaczej albo z boku- wtedy wiadomo, że jest gotowe do siedzenia. Siadanie z pół-leżenia to nie siadanie...

NaNa moja wstaje na nogi, ale dopiero od kilku dni więc kiepsko jej to jeszcze idzie. Nogi ustawia raczej prosto. Zrób zdjęcie jak Twoja stoi bo nie bardzo umiem sobie wyobrazić jak krzywi te nóżki.
Moja mała raczkuje teraz na prostych nogach i na stopach. Dziwny pomysł...

Do góry