reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Moja je obiadki rozdrobnione widelcem wiec nie jest to papka tylko musi czasami pogryź a ma czym :)
piętkę chleba dostaje wiec radzi sobie :)

reklama
Ja mojej daję chrupki i skórkę od chleba, ale póki co tylko mamla bo nie ma czym gryźć.

Dziewczyny co za noc! Mojej małej chyba w końcu idą zęby, bo nie pozwoli sobie nawet palca przyłożyć do ust, a tym bardziej posmarować żelem przeciwbólowym. W nocy przez sen jęczała. Dwa razy obudziła się i wyła z bólu. Podałam jej paracetamol i poszła spać na 4 godziny potem znowu wycie :( Biedna chyba bardzo cierpi.
Camilia nam nie pomaga

Znacie jakiś lek przeciwbólowy dla dzieci, który można podać częściej niż co 6 godzin?

My po wizycie u pediatry, mała w nocy tez nie spokojnie spala, poplakiwala i zatkany nosek miała. Pediatra mówi, że od ząbków. Osluchowo czyso. Wiec mam nadzieje, ze nie będzie gorzej.
Reni ja nie pomogę. Stosuje tylko żel na dziąsła, a w razie goraczki mam czopki

na ząbki najlepszy jest viburcol.
ja też miałam koszmarną noc. Stasiu się obudził o 4 bo nie mógł kupki zrobić męczył się do 8 ale ja już nie pospałam.

Mi już ręce opadają. Wczoraj dziąsełek nie pozwoliła dotknąć bo tak ją bolały, a dzisiaj masowałam jej chyba z 5 minut i bardzo się jej podobało. czyli już jej nie boli. Czy jest możliwe, że ząbkowanie się zatrzymuje

Z jednej strony dobrze, bo nie cierpi, ale z drugiej myślałam, że te ząbki wyjdą i spokój będzie na chwilę

Z tym spokojem to nie tak szybko my juz się męczymy prawie dwa miesiące i z każdym kolejnym ząbkiem gorzej... wyjdzie jeden tydzień spokoju i znowu od nowa...

Moja mała tez od dawna ciężko śpi w nocy musze wstawać 5-10 razy do niej jęczy przez sen... ciągle się wierci kręci odkrywa śpi w poprzek łóżeczka z wygiętym karkiem do tylu... chce pić i obowiązkowo jeść... ostatnio je bardzo dużo... myślałam że jej jest za gorąco bo mamy w pokoju tak 24-27 stopni... śpi w samym body i skarpetkach i nic... a dzisiaj tak zaczęła się slinic ze miała mokra bluzeczka prawie do brzuszka...

Moj jest tez marudny ale wciagu dnia. W nocy spi. Caly czas wszystko ładuje do buzi i slini sie bardzo ale nie widać żeby zęby szły.
Dziś dostał chrupka kukurydzianego ale średnio się nim zainteresował. Jutro kolejna proba.
Dzis zaczął robić niezłe susy :) polozylam mu zabawke na drugim koñcu koca a ten moj brzdac przemieszczal sie wybijajac sie na nozkach i zajeło mu dojscie do zabawki ze 3 susy :) nawet nie wiem kiedy a byl juz przy nodze od stolika... Nogi juz bardzo podciaga pod siebie ale tylko na naszym lóżku.

Moj Antos jak go posadzic to siedzi stabilnie i sie nie przewraca, ale sam nie usiadzie. Jak myslicie moge go tak czasem sadzac czy czekac az sam usiadzie?

reklama
Do góry