reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Czy którejś z Was maluszek jeszcze nie siada sam???

Moj nie siada, ale dzis lapal sie brzegu lezaczka i cos tam kombinowal. Ostatnio ma faze na tulenie i na macie nie chce sie ruszac. Tylko raczki, lezaczek i lozko. I caly czas chce, zeby mu spiewac "jestesmy jagodki" wczoraj cala droge od dziadkow musialam spiewac bo jak przestawalam zaczynal plakac dzis wieczorem to samo.

reklama
Moj nie siada, ale dzis lapal sie brzegu lezaczka i cos tam kombinowal. Ostatnio ma faze na tulenie i na macie nie chce sie ruszac. Tylko raczki, lezaczek i lozko. I caly czas chce, zeby mu spiewac "jestesmy jagodki" wczoraj cala droge od dziadkow musialam spiewac bo jak przestawalam zaczynal plakac dzis wieczorem to samo.
Moj Antos tez od kilku tygodni ma faze na tulenie. Teraz juz mu mija ale byl taki czas ze ciagle byl na rekach, nawet na spacerze.

Moj Antos tez od kilku tygodni ma faze na tulenie. Teraz juz mu mija ale byl taki czas ze ciagle byl na rekach, nawet na spacerze.

Mikuś na spacerze juz sie nudzi w gondoli i tez chce ciagle na raczki, dobrze, ze wazy tylko 6kg ;) jak tylko usiadzie to spacerowka idzie w ruch :) A i uwielbia wszystkie listki, kwiatki, drzewa zielone i ruszajace sie jest fajne :)

Antos wazy troszke bo 9 kg , wiec jest co nosic. My juz jezdzimy w spacerowce ale na spacerze z pozycji lezacej podnosi sie juz do siadu tak go wszystko interesuje :-)

hej. Stasiu miał 2 szczepienie. my opóźniamy. wzw w 7 miesiącu 1 ukucie.
Stasiu bez problemowo po szczepieniu. noc przespana, nawet marudny nie był.

Stasiu nie siada sam chyba że z pozycji pół leżącej. plecy ma bardzo silne więc posadzony siedzi prosto bez podpierania się. raczkować nie raczkuje choć się przymierza, pełza i się ślizga :-) pocieszne te nasze bąbelki :-) do schrupania.

Jaga wstaje non stop, upilnowac nie mogę :( a ze nie siada to w razie upadku leci na główkę.

Malaja no pisałaś to mam nadzieje ze zacznie siadać, tak jak to jest u Was.

A mam problem taki... Nie wiem czy moje dziecko czasem nie lunatykuje... W nocy jak spi przekreca się na brzuszek i zamiast spać na brzuszku, kręci się na brzuszku z otwartymi oczami a jak ją przekrece i dam smoka śpi dalej... Ogólnie ostatnio się wierci przez sen. Znów będę się martwić.
Czytałam ze dużo dzieci lunatykuje ale o niemowletach nic nie piszą. Niby wyrastają do 10roku życia.

Jaga wstaje non stop, upilnowac nie mogę :( a ze nie siada to w razie upadku leci na główkę.

Malaja no pisałaś to mam nadzieje ze zacznie siadać, tak jak to jest u Was.

A mam problem taki... Nie wiem czy moje dziecko czasem nie lunatykuje... W nocy jak spi przekreca się na brzuszek i zamiast spać na brzuszku, kręci się na brzuszku z otwartymi oczami a jak ją przekrece i dam smoka śpi dalej... Ogólnie ostatnio się wierci przez sen. Znów będę się martwić.
Czytałam ze dużo dzieci lunatykuje ale o niemowletach nic nie piszą. Niby wyrastają do 10roku życia.
Nana wlasnie ostatnio mam ten sam problem. Tylko moj nie uzywa smoka to za kazdym razem przekrecam go na plecki i przystawiam do piersi, ale to jest uciazliwe bo on tak sie przewraca i wyglada jakby nie spal kilkanascie razy w nocy. Przez co ja niewiele spie , a jeszcze ostatni wymyslil sobie ze o piatej sie juz budzi :-) lobuziaczek

reklama
mój też się budzi o 5, czasem o 6 ale to chyba dlatego, że teraz szybko się jasno robi a ja mam w sypialni takie nie za bardzo zaciemniające rolety
no i jak tylko się budzi to zaczyna się gimnastyka
siada, jedna ręka, druga ręka i już stoi przy oparciu łóżka :growl:i jeszcze sprawdza czy widzę i uśmiech od ucha do ucha

Do góry