reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja zawsze ubieram tak jak siebie. Krótki rękaw, krótkie spodnie albo sukieneczka i gołe nogi. Bluza jeździ w wózku, ale jest tak ciepło, że nawet wieczorami nie ubieram.

Zupek nie przyprawiam i długo nie zamierzam.
Zresztą ostatnio podajemy raczej ze słoiczków, mało sama gotuję. No i na razie papki.

Już nie wprowadzam po kilka dni tylko od razu daje cały słoik, ale jak chcecie podawać powoli nowości to zawsze można ugotować marchew i ziemniaka i do tego dodać dwie łyżeczki nowości ze słoiczka a na kolejny dzień zmieszać resztę.

reklama
Ja tez podaje od razu cala porcje nowosci. Moj Antos nie lubi brokul, kalafiora i kalarepy i po tych warzywach niestety dostawal krostek na brzuchu, a po kalafiorze tez na twarzy. Oprocz tego robila mu sie po nich taka przesuszona mocno skora. Takze niestety, tych warzyw nie podaje.

Ja z reguły ubieram albo body z krótkim rękawem plus skarpetki i kapelusz jeśli bluzkę z krótkim rękawem to zawsze tez body na ramiączka takie cienkie z dziurkami bo bardzo się wierci i w przeciwnym razie zaraz miałaby gole plecki... w domu podobnie... chyba nie ubieram za ciepło bo do tej pory córa nie chorowała a ostatni katar był zapowiedzią kolejnych ząbków...

Jest to delikatne na buzi jeszcze, wiec dalej daje różności do jedzonka, jak się pogorszy(oby nie)to będę myśleć. Jak wrócę to i tak pójdę do pediatry, może wapno każe podać. Trochę się martwię.

Jak jest ciepło ale wieje to mała ma długi rękaw i opaskę.

Wiatr szczególnie zimny jest bardzo niebezpieczny dla naszych maluszków może ich przewiac... mogą dostać katarku... albo zapalenia ucha dlatego w taki dzień jak dzisiaj z silnym bardzo zimnym wiatrem mała chodziła w cienkiej długiej bluzie...

U nas wietrznie ale w slonku cieplo. Nie lubie takiej pogody bo w gondoli jest cieplo a jak wyjmuje malego to trzeba go okryc kocykiem albo zalozyc bluze. Zakladam mu cieplejsza czapke zeby mu uszka nie zawialo. Niestety ale chyba jestem troszke przewrazliwiona :l jakos nie umiem wyluzowac

Jeśli chodzi o uszy ja też szczególnie na nie uważam. Z gołą głową tylko jak nie ma wiatru :p.
Chyba musimy przystopowac z nowościami bo na buźce (całe policzki)wyskoczyła taka kaszka.

Ile takich chrupek kukurydzianych dziennie dajecie?

W kwestiach jedzeniowych zaczyna byc wybredny, tzn. w ciagu dnia niechetnie pije mleko.Lyzeczka zjada wszystko chetnie. O 9 mu robie kasze na mm i wieczorem tez zrobilam bo nie chcial jesc mleka a kasze zjadl ze smakiem. Mleka jak wypija to ok 100ml a jadl juz czasem 150... w 6 tygodni przybral niecaly 1 kg.

reklama
Dosyć sporo mała ich zjada paczka tych tygryskow na trzy dni chyba ze zapomnę jej dać to na dłużej ale dwie paczki tygodniowo na pewno... przyznam się szczerze ze do tej pory moje dziecko z goła głową nie było na dworze chyba że chwile jak sama robie ściągnęła... jak jest gorąco zakładam cienki kapelusz od słońca nie smaruje żadnymi kremami a ma dosyć jasna karnacji ta moja blondynaczka...
Zakładaćie dzieciaczkom Spinki do włosów bo u nas wreszcie jest taka potrzeba wchodzą włosy do oczu wcześniej tylko dekoracyjne takie małe kolorowe pompony...

Do góry