A jak dajecie np.marchwke ugotowana w kawalku to nie ma obawy,ze odgryzie kawalek i polknie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To mozna juz wywar? Mi lekarz mowil,ze w 10 miesiacu dopiero. Ja sie boje jak chrupke je a co dopiero ryz vzy makaron:-)Tak wywar.
Ja daje już w kawałkach, ryżu, makaronu, marchewki nie bleduje, rozgniatam widelcem i tak daje. Czasem ma odruch wymioty ale wtedy zaczyna rzuchlać i kuma o co Chodzi. Jabłuszko, i skórkę z chleba tez w kawałku. Czasem ugryzie dużo, to tak długo mieli aż się rozleci koleżanka swojemu nie dawała bo się bała ze się udusi i teraz ma prawie 2 lata i nie potrafi gryźć
Jesli to potowka to bardz dlugo schodzi potem.Ciemiączko zakrywacie na slonku?
A ja muszę sprawdzić, bo wydawało mi się ze przed spaniem wyczulam u małej coś na buzi. Masakra.
Przekrecilam mi się dziś na brzuch spiac i leżała z buzią na dół. Właśnie teraz gdy chce ją już dać do Łóżeczka.wrrr
Trzeba coś stosować gdyby były,to potowki? Coś tam w necie czytałam ale nie wiem. Pójdę do lekarza.
Juz teraz 2dni unikamy sytuacji w których mogłaby się spocic, a wysypka jest nadal.
Mała robi takie pozy i z tej Pozy wstaje na nogi
Olcia dajesz nowość na obiadek? I odrazu cały słoiczek czy po trochę?
Ja dziś dalam rosolek domowy, wywar, trochę makaronu i marchewki rozgniotlam i juz. Nie mam tu blender żeby mięsko zrobic
Wiem ,ze rozpuszczaja sie ale tak jakos jak wlozy pol do buzi to uff:-)Nie wiem po którym miesiącu, dalam juz.
Chrupki kukurydziane mają to do siebie że nawet jak dużo ugryzie to ślina je szybko kurczy i rozpuszcza. Wiktoria dziś chrupek złamała i na dwie rączki do buźki wkladala