reklama
Bo staram się to jakoś godzinowo rozplanować....
Po 4 dam mleko
Jak wstanie po 8mleko
Przed spaniem po 20 mleko
A potem to już nie wiem jak to rozplanować...
Tak żeby wypiła tego mleka te 630 a max je po 120 albo 150 teraz... Czyli musiało by być 5mlecznych i jak wcisnąć zupke-obiadek i jakiś deser
Po 4 dam mleko
Jak wstanie po 8mleko
Przed spaniem po 20 mleko
A potem to już nie wiem jak to rozplanować...
Tak żeby wypiła tego mleka te 630 a max je po 120 albo 150 teraz... Czyli musiało by być 5mlecznych i jak wcisnąć zupke-obiadek i jakiś deser
Ja mojemu dawalam ostatnio tak:
5-6 mleko 120ml
8-9 mleko 120 ml
12 1/2 sloiczka zupki/obiadku (ok 60 ml) + mleko ok 60-90
15-16 mleko 120
18-19 60ml mleka z kaszka i owocki ok 60ml
22 mleko 120ml
Czasem zje mniej mleka czasem wiecej, ostatnio mu pare razy dorabialam..
A Dzis na kolacje zjadl caly sloiczek jablka z gruszka i ok 30ml mleka z kaszka manna.
Od jutra bede mu dawala caly sloiczek na obiadek (125ml) i sprobuje nie dawac mu juz mleka o 22 a zwieksze porcje dzienne na 150ml. Zobacze jak sie bedzie po tym czul
A dajecie dzieciom np. Jablko w kawalku do reki?
5-6 mleko 120ml
8-9 mleko 120 ml
12 1/2 sloiczka zupki/obiadku (ok 60 ml) + mleko ok 60-90
15-16 mleko 120
18-19 60ml mleka z kaszka i owocki ok 60ml
22 mleko 120ml
Czasem zje mniej mleka czasem wiecej, ostatnio mu pare razy dorabialam..
A Dzis na kolacje zjadl caly sloiczek jablka z gruszka i ok 30ml mleka z kaszka manna.
Od jutra bede mu dawala caly sloiczek na obiadek (125ml) i sprobuje nie dawac mu juz mleka o 22 a zwieksze porcje dzienne na 150ml. Zobacze jak sie bedzie po tym czul
A dajecie dzieciom np. Jablko w kawalku do reki?
O 15 deserek i o 16 mleko?
Nie za blisko siebie to wszystko?
A kasza manna z owocami traktować to jako?
No wlasnie sie nad tym samym zastanananawialam i robilam kasze na mm z bansnem ale chyba to trzeba traktowac jako normalny posilek...
reni84
Fanka BB :)
Jeszcze w całości do rączki nie podaję jedzenia
Nana jak zje tylko połowę słoiczka to bym podała dodatkowo mleko. A jeśli cały to tak po około godzinie możesz spróbować podać mleko, jeśli będzie chciała to zje
Ja to się przestałam przejmować tym co jest napisane na opakowaniu mm. Są dni kiedy moja zje 400ml a są też takie kiedy zjada ponad 800ml mleka. Po prostu przygotowuję jej butelkę 180 ml i czasami zje wszystko, a czasami nie.
Nana jak zje tylko połowę słoiczka to bym podała dodatkowo mleko. A jeśli cały to tak po około godzinie możesz spróbować podać mleko, jeśli będzie chciała to zje
Ja to się przestałam przejmować tym co jest napisane na opakowaniu mm. Są dni kiedy moja zje 400ml a są też takie kiedy zjada ponad 800ml mleka. Po prostu przygotowuję jej butelkę 180 ml i czasami zje wszystko, a czasami nie.
reklama