reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Cześć!

Coś byłą mowa o spacerówkach chyba..
Ja mam babyjogger mini zip i uwielbiam ją. Na razie mała jeździła tylko na wczasach, ale wózek sprawdza się super...Po wczasach wróciliśmy do gondoli dopóki mała sama nie usiądzie.
Już czeka gotowy aż mała w nim zasiądzie i chyba niedługo to się wreszcie stanie bo mała dziś cały dzień próbuje siadać z pozycji na czworaczkach. Już kilka razy siadła ale ma problem się utrzymać.

Na pewno dzieci półroczne nie muszą siadać, zresztą nie ma czegoś takiego, że dziecko coś musi czy nie musi.
Starsza siadała dopiero jak miała 9, 5 miesiąca.

Moja malutka na razie dostaje mleko (chyba sto razy dziennie), zupę koło 13, a koło 11 kaszkę z mojego mleka, kleiku ryżowego i dodaje jakieś owoce- głównie jabłko.

Mleka krowiego nie wprowadzam na razie bo kilka razy mała dostała bułkę, zajadała z apetytem, ale mam wrażenie, że ta bułka ją lekko uczuliła więc obstawiam, że winę ponosi mleko.

Cześć!

Coś byłą mowa o spacerówkach chyba..
Ja mam babyjogger mini zip i uwielbiam ją. Na razie mała jeździła tylko na wczasach, ale wózek sprawdza się super...Po wczasach wróciliśmy do gondoli dopóki mała sama nie usiądzie.
Już czeka gotowy aż mała w nim zasiądzie i chyba niedługo to się wreszcie stanie bo mała dziś cały dzień próbuje siadać z pozycji na czworaczkach. Już kilka razy siadła ale ma problem się utrzymać.

Na pewno dzieci półroczne nie muszą siadać, zresztą nie ma czegoś takiego, że dziecko coś musi czy nie musi.
Starsza siadała dopiero jak miała 9, 5 miesiąca.

Moja malutka na razie dostaje mleko (chyba sto razy dziennie), zupę koło 13, a koło 11 kaszkę z mojego mleka, kleiku ryżowego i dodaje jakieś owoce- głównie jabłko.

Mleka krowiego nie wprowadzam na razie bo kilka razy mała dostała bułkę, zajadała z apetytem, ale mam wrażenie, że ta bułka ją lekko uczuliła więc obstawiam, że winę ponosi mleko.
Ale starszej chyba nie wozilas w gondoli poki nie siadla sama?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie :) Mam małą gondolę i starsza jak miała pól roku to już się nie mieściła więc przesadziłam ją do spacerówki. Ale starsza była inna. Domagała się pionizacji, umiała siedzieć sztywno, ale nie siadać i bardzo domagała się by ją sadzać...Ćwiczyć jej się nie chciało, wolała się drzeć i wymuszać żeby ją posadzić i zabawki rozrzucić dookoła. Taki leniuch.
Więc wielokrotnie sadzałam choć nie chciałam i wiedziałam, że nie powinnam...

Ale tym razem mam szanse posadzić dziecko w spacerówce dopiero wtedy gdy jest na to gotowe więc tak zrobię :)

Moja mała tez próbuje siadać z pozycji na czworaka. Juz podgina jedną nóżkę całkowicie.
Na czworaka tez umie podnieść zabawkę do góry i utrzymać się na jednej ręce, a raczkowac nie chce. Za to jak chce do czegoś dojść to pelza jak gąsienica :p
Dziś zastała nas mała burza na spacerze i schowalysmy się w szkole :p Mała juz była na świetlicy :p ale chyba szkoła ją nudzi bo pobyt przespala :)

Są jakieś schematy według których lekarze mówią ze Dziecko powinno robić to i tamto. Ale każdy dzidziuś, wie lepiej kiedy jest gotowy na to żeby usiąść czy wstać, zamierzam na to grzecznie czekać, chyba że długo to nie nastąpi to zacznę się tym interesować.

Miniaaa czy Malaja, któraś z was chodziła na rehabilitację tez, chodzicie dalej?

reklama
Ja chodzę. Teraz mamy wizyty co 2 tygodnie, ale już od miesiąca jest dobrze i właściwie to tylko kontrole.
Moja miała asymetrię i wyregulowało się szybko bo po 2 miesiącach ćwiczeń. Jak już zaczęła się obracać na brzuch w obie strony i kręcić kółeczka na brzuchu też w obie strony to po asymetrii nie ma śladu, ale jeszcze pewnie z miesiąc pochodzimy na obserwacje.

Do góry