Nawet zwykla kukurydziana ma cukier. Z tego co widzialam to kleik ryzowybjest bez cukru jedynie.Gdy mój synek był mały i zaczął jeść już kaszki (więc było to ok.8,5 roku temu) napisałam maila do Nestle bo na maxa wkurzyło mnie to, że ich kaszki są takie mega słodkie, a miałam od siostry mieszkającej w Szwecji kaszki Nestle zupełnie bez cukru. Zapytałam więc dlaczego. Dlaczego polskie dzieci mają dosładzane kaszki, a szwedzkie nie. Dlaczego nie dać wyboru rodzicom, którzy jeśli chcą to dosłodzą sobie kaszkę. Odpowiedź była krótka, że na polski rynek kaszki są słodkie bo takie jest zapotrzebowanie (czyli te słodkie lepiej się sprzedają).
A powiedzcie, czy w polsce można kupić gotową ale niesłodzoną kaszkę? Może któraś z Was ma rozeznanie w temacie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom