reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

ja swojemu Stasiowi dawałam już twaróg :-) też jogurt naturalny i nic mu nie było.
od dwóch dni je kalafior i łososia widelcem :-) taki który ja jem. super mu smakowało :-)
ma biedaczek katar a u nas 30 stopni ciepła więc ciężko trochę.
ja ubieram krótkie spodenki, body bez rękawków, koszulkę i kapelutek.

reklama
Ja od dwóch miesięcy podaje tylko nie codziennie tak dwa trzy razy w tygodniu zwykły jogurt naturalny z truskawkami z kompotu...
Serki to nie wiem ale kaszki owocowe z nestle są masakry cz nie słodkie próbowałam u koleżanki tego się nie da jeść....

Dzisiaj znów bardzo gorąco i znów w dzień Nadia je niewiele a nadrabia wieczorem... a to niezdrowe gdyż śpi na brzuchu...

Ciężki ten temat jedzenia :p hehe ale dzięki.
U nas tez dziś gorąco było, tylko ze lekki wiaterek czasem zawiał :).
Smarujecie dzieciaczki juz filtrami? Ja musze się zaopatrzyć, pytałam w aptece pani mówiła ze dla takiego maluszka najlepiej 50 (?)

dużo słońca teraz
ja smaruję 50 z babydream
muszę parasolkę do wózka dokupić

a coś przeciw kleszczom stosujecie?

Gdy mój synek był mały i zaczął jeść już kaszki (więc było to ok.8,5 roku temu) napisałam maila do Nestle bo na maxa wkurzyło mnie to, że ich kaszki są takie mega słodkie, a miałam od siostry mieszkającej w Szwecji kaszki Nestle zupełnie bez cukru. Zapytałam więc dlaczego. Dlaczego polskie dzieci mają dosładzane kaszki, a szwedzkie nie. Dlaczego nie dać wyboru rodzicom, którzy jeśli chcą to dosłodzą sobie kaszkę. Odpowiedź była krótka, że na polski rynek kaszki są słodkie bo takie jest zapotrzebowanie (czyli te słodkie lepiej się sprzedają).

A powiedzcie, czy w polsce można kupić gotową ale niesłodzoną kaszkę? Może któraś z Was ma rozeznanie w temacie?

hej dziewczyny :-)
mała dostaje bebiko - od dziś wprowadzam 2 - no i na opakowaniu jest że mleczko 3 razy dziennie i 210 wody - moja mała za nic w świecie tyle nie wypije - czy mogę jej podawać tak jak do tej pory 150 ml i 5 miarek 2? kurcze sama nie wiem .....
karolina jest rannym ptaszkiem i wstaje o 5. Nigdy w życiu bym się nie spodziewała, że będę marzyła, żeby wstać o 6 :-)
5.00-6.00 - 150 ml mleka
ok 8.00 - drzemka
9.00 - 150 ml kaszki z owocami lub mannej na przemian (karmię łyżeczką)
ok 11 drzemka 30 min
12 - obiadek
13.30 - 150 ml mleka
drzemka 30 min
15.00 deserek
16.30 mleko 150 ml
19.30 mleko 150 ml i kleik
w nocy ok 24 wypija 150 ml - no i o 5 pobudka
w międzyczasie woda do picia i chrupki kukurydziane

reklama
Mała ma ten krem http://s2emagst.akamaized.net/produ...res_7f0cb12f4c723460ff43d6217ed54e61_full.jpg

U nas to jest tak
18:00 180 albo 210
5:00 albo 7 o ktorej wstanie 210
9:00 - 120ml
12:00 obiadek
13:00 - mleko 120
16:00 - mleko 90

My bedziemy dawac jogurt jak Mała zje troche warzyw, na razie dalam; marchew, ziemniak, kalarepa, batat, dynia jeszcze pojdzie cukinia i burak, na razie kalafiora nie chce dawac
Potem dam miesko i owoce a potem bedzie juz jadla wszystko
Ja nei daje jednego produktu przez 2-3 dni

Do góry