Moj dlugo przewracal sie tylko w jedna strone. Dopiero niedawno opanowal druga. Moze tez mial asymetrie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hej nie myśl, że dziecko coś traci będąc na rękach maluchy doskonale czują co jest im w danej chwili najbardziej potrzebne. bujanie/noszenie na rękach pobudza przedsionek, a to jest najważniejszy system odbierający bodźce z ruchu, integruje pozostałe zmysły i pozwala integrować wszystkie bodźce. Twoje dziecko po prostu wie co dla niego dobre najlepszym p[zykładem są dzieci z chorobą sierocą - niby tyle czasu mają na rozwój fizyczny, a z powodu braku blioskości i noszenia na rękach zamiast się rozwijać siedzą i kiwają się. ale szczerze to ja podziwiam rodziców, którzy dają radę nosić swoje dzieci na rękach, ja wymiękam po 15 minut z moim 9,5kg klockiem, gdyby nie chusta nie dawałabym radyW ogole tak jak pisalam ostatnio cos mu sie wymyslilo i caly czas chce byc na rekach. Chyba odbija stracony czas, bo mysmy go nie nosili w ogole wczesniej a i na rece rzadko, tylko na lozku, w wozku, na lezaczku badz na kocu zabawa. Moze to byl blad i on teraz musi to nadrobic. A wiadomo ze na rekach to wiele sie nie nauczy. Mam nadzieje ze mu szybko przejdzie bo nic nie moge w domu zrobic.
My też na kontrole idziemy, ale dopiero teraz w czerwcu. Zobaczymy co i jak.Ja chodzę. Teraz mamy wizyty co 2 tygodnie, ale już od miesiąca jest dobrze i właściwie to tylko kontrole.
Moja miała asymetrię i wyregulowało się szybko bo po 2 miesiącach ćwiczeń. Jak już zaczęła się obracać na brzuch w obie strony i kręcić kółeczka na brzuchu też w obie strony to po asymetrii nie ma śladu, ale jeszcze pewnie z miesiąc pochodzimy na obserwacje.
Moja tez na jedną stronę się obraca, a niby juz wszystko ok.Moj dlugo przewracal sie tylko w jedna strone. Dopiero niedawno opanowal druga. Moze tez mial asymetrie?