reklama
stokrotka
Fanka BB :)
Ale ty juz rozszerzylas diete czy tylko mleko?No to nie tak mało, moja w 7-8 posilkach i tak po 700cos max.
Nie atakuje tylko pisze to co uwazam, nie znasz mnie i nie wiesz czy taka jestem w realu, uwierz jestemStokrotka nie atakuj, bo Ciebie nikt nie atakuje. Jeśli będzie chciała dać to da i cole. Idź do maca i nawracaj matki które poltoraroczne dzieci zabierają na cheesa i frytki. Anonimowo każdy mądry a w realu dzioba nie otworzy.
Możemy sobie gdybać co by było gdyby?! Ze od 2 mies, a może od Pierwszego. Ja tam szanuje Twój wybór, że chcesz od szóstego i nie atakuje.
Nie widzialam takich matek ktore 1,5 roczne zabieraja do maka
No dokladnie inaczej sie karmilo, inne bylo jedzenie...lepsze. Szkoda ze teraz jest pelno chemii wszedzie.No to wynika z tego, ze tylko sie cieszyc ,ze dzieckobchce jesc rozne rzeczy. Jak my bylysmy male to jeszcze inaczej sie karmilo, w sklepach nic nie bylo i zyjemy jakos.
stokrotka
Ale ty juz rozszerzylas diete czy tylko mleko?Nie atakuje tylko pisze to co uwazam, nie znasz mnie i nie wiesz czy taka jestem w realu, uwierz jestem
Nie widzialam takich matek ktore 1,5 roczne zabieraja do maka
No dokladnie inaczej sie karmilo, inne bylo jedzenie...lepsze. Szkoda ze teraz jest pelno chemii wszedzie.
Podajecie dzieciom napoje w butelkach czy jakis kubkach, bidonach itp?
stokrotka
ten z Tommee Tippee?Ja kupilam niekapek od 4 miesiaca z takim gumowym dziubkiem. Jeszcze nie pil z niego ale dalam mu do zaznajomienia i gryzienia.
reklama
Od razu podkreślę, że każdy wychowuje swoje dziecko zgodnie z własną wiedzą i przekonaniami i ma tego prawo. Ale nie sugerowałabym się "wiedzą i doświadczeniem" wielkich koncernów, jak np. Gerber. Im naprawdę nie zależy na zdrowiu waszych dzieci, a +in formacja na słoiczkach jest po prostu wynikiem braku stosownych przepisów od kiedy zmieniło się rozporządzenie WHO. A WHO jasno podkreśla, że najlepszym wyjściem dla dziecka jest dieta wyłącznie mleczna do końca 6 m-ca (czyli dopiero od początku 7 miesiąca rozszerzanie diety), a do końca pierwszego roku życia mleko powinno być podstawą żywienia. BTW. ciężko mi uwierzyć,że ZDROWE dziecko dałoby się zaqgłodzić na śmierć, prędzej uwierzę w to, że kiedy dziecko pozna npwy (najczęściej słodki) smak rezygnuje z mleka. ALe to tylko moje gdybanie. A wracając do tematu - dzieci to ogromny biznes i m asa firm próbuje żerować (dosłownie) na niewiedzy rodziców wmawiając nam - kupcie chodzik - to takioe ważne, stymulujące dla twojego dziecka (a tak naprawdę kaleczące), twoje dziecko musi mieć multum interaktywnych zabawek za grube pieniądze itd. Warto więc do tego co nam mówią podchodzić z duuużą rezerwąA skoro są produkty od 4mies czyli są tez zwolennicy karmienia od 4.