reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

NAPISALAM I ODPOWIEDZ DOSTALAM
Czy trzeba gotować czy nie...

Szanowna Pani,

Bardzo dziękujemy za kontakt.

W odpowiedzi na Pani pytanie uprzejmie informujemy, że zgodnie z opinią ekspertów w przypadku noworodków i najmłodszych niemowląt - do 6 miesiąca życia - każdą wodę warto przegotować przed podaniem. W przypadku starszych niemowląt świeżo otwarta woda nie wymaga gotowania.W przypadku stosowania wody do przygotowania posiłków (mieszanek mlecznych, kaszek/ kleików, zupek, przecierów), należy postępować zgodnie ze wskazówkami podanymi przez producenta w recepturze. Należy także przestrzegać zaleceń przechowywania wody: chłodne, zaciemnione miejsce, nie spożywać wody prosto z butelki. Najlepiej spożyć wodę najpóźniej do 24h po jej otwarciu.

Cieszymy się, że jest Pani Konsumentem naszych produktów. Zachęcamy do dzielenia się z nami swoimi uwagami i sugestiami. Jesteśmy do Pani dyspozycji na naszej Infolinii. Zachęcamy również do odwiedzania naszych stron internetowych www.zywiec-zdroj.pl, www.wodanastart.pl.

reklama
NaNa ja z moją też chodzę bo ma asymetrię. Niestety przez zbyt szybki rozwój tylko ją sobie pogłębia.
Moja też woli prawą :) Obraca się na brzuch praktycznie tylko w prawo. W lewo umie i jak się zachęci ją to zrobi, ale sama tego nie robi bo jej trudniej.

Tą asymetrią się nie martwię, ale warto to wyleczyć zanim zacznie rzutować na rozwój dziecka

Tak się zastanawiam, że moja chyba też za kolanka łapie. Jutro się przyjrzę. Sugerowałam się łapaniem za stopy bo pamiętaj jak starsza stopy do buzi cisnęła :)

moja łapie za stopy ale tylko wtedy gdy nie ma pampersa
w ogóle uwielbia być goła :-)
za to nie odwraca się na brzuch z pleców ani na odwrót
martwić się????? kilka razy się jej udało z brzucha na plecy ale to był przypadek

Moja się odwraca tylko z brzucha na plecy, na boczek się przekrecala a teraz już tego nie robi :( zapomniała czy co.
Za to zauważyłam że podnosi wysoko zabawki nad głowę na chwilkę.
Malaja a płacze Twoja? Bo Moja się drze jak nie wiem :p
gosikkk pytałam neurologa to powiedział ze połowy rzeczy może dziecko nie robić bardzo długo a potem nagle BUM. Może nie siadać a jak Przyjdzie Czas to będzie stawać, coś w tym jest.

My od dziś pampki "3" :) a i tak zapasu dużo, kupka będzie wypływać????

Woda z butelki obojętnie jakiej firmy to dokładnie to samo co woda z kranu. Z jedną różnica kranowka przynajmniej w mojej miejscowości zawiera znacznie więcej mikro i makro elementów niezbędnych do prawidłowego rozwoju niż najlepsza woda z butelki. Ja gotuje tylko z jednego powodu e celu sterylizacji zniszczenia bakterii które pomiędzy ujściem wody a moim kran em na pewno są w ogromnej ilości s z którymi organizm mojej kruszynki mógłby sobie nie poradzić.
Skąd wiem tak jak wspominałem jestem mgr technologi chemicznej i wielokrotnie przeprowadzał am badania na różnej wodzie min pisałam o tym prace magisterska.
Każdy ma własne zdanie i sumienie ba ten temat...
Moja decyzja o gotowaniu wody wynikała po prostu z wiedzy i doświadczenia w tym temacie...

Jeśli chodzi o temp to wodę po zagotować i w czajniku wlewamy do butelki j trzymam w podgrzewacza. Nie wiem jaka dokladnie jaka jest temp tej wody tak na czuja dobrze ciepła...

Czy żadna z Was nie ma problemu ze lzawiacymi oczkami? Mojej drugi raz lzawi, dzis lekarz przepisal kroplę torbex uzywal ktos moze? Udraznialyscie moze swoim dzieciom kanaliki?

reklama
Do góry