reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

a ja tam nie dyskutuję
ja używam wody z butelki, i używam też wody filtrowanej. moim synom nigdy nic nie było. woda w butelce to zwykła kranówa.
ogólnie staram się używać filtrowanej ale teraz przy tej przeprowadzce łatwiej jest z butelkowaną. jak tylko mój mąż zrobi kuchnie to wrócę do filtrowanej. dzbanek mi się potłukł na wodę.

a mleko daję ze szklanej butelki.

reklama
To jakie mleko pija wasze malenstwa?

Tak jak jest wedlug WHO rozszerzenie diety od 6 m-ca przy kp i mm ale wiem ze pare z was juz cos daje...Ech

Masełko ty myślisz ze wodę w butelce gotują przed wlaniem jej hehe co do plastiku to np w niektórych krajach wody sie nie kupi w takiej butelce a butelki dla dzieci to można powiedzieć bezpieczny plastik i tez nie do końca Link do: BPA, czyli kłamstwo, o którym warto mówić
Zreszta jest przepis na mleku i tego trzeba sie trzymać bo to jednak ktoś mądry napisał zeby było bezpieczne dla dzieci

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Nie napisalam, ze ona jest przegotowana tylko, ze nie trzeba jej gotowac. Znow nie czytasz i po co to wysmiewanie.

Weź dziewczyno poczytaj sobie trochę o wodzie w butelce bo chyba mało wiesz no nie wiem jak ty ale ja wodę z kranu gotuje a taka sama jest w butelce zreszta gdyby nawet można było cos takiego robić to producent mleka by to zaznaczył na opakowaniu a nie pisał ze mleko jest niesterylne i trzeba sie trzymać instrukcji zeby nie doprowadzić do zatrucia pokarmowego wogole to koniec tego tematu a jak masz jeszcze jakieś super rady od swojego pediatry to je zachowaj dla siebie

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dajcie już spokój biednej Masełko. Rozumiem co ma na myśli bo ja też słyszałam, że wiele matek nie gotuje wody tylko podaje butelkowaną. Moim zdaniem lepiej trzymać się tego co pisze na opakowaniu mm, ale każdy ma prawo robić po swojemu, ma prawo pytać czy nawet dawać rady zgodne ze swoim uznaniem. Od tego jest forum i nie ma co się sprzeczać niepotrzebnie...

Każda z nas ma swoje teorie na temat postępowania i myślę, że nie raz nie zgadzamy się z poglądami innych. Można sobie dyskutować, ale nie potrzebne są kłótnie...

NaNa8 moja na razie nie wykazuje zainteresowania swoimi stopami. Na brzuchu podsuwa sobie zabawki i łapie, zresztą łapie wszystko co ma w zasięgu ręki, koc sobie naciąga na głowę i potem wpada w panikę i płacze...ale stópek nie łapie...

A co do pediatrów to nie ma co ufać bezkrytycznie bo moja pediatra ma bardzo duże doświadczenie a czasami takie pierdoły opowiada, że ciężko słuchać.
Zresztą co lekarz to tez inna teoria. Trzeba im trochę ufać i ufać też sobie...

reklama
Malaja My teraz Chodzimy na rehabilitację z powodu tego ze bardziej woli prawa strone i jak wracamy to mała jest rozluzniona i zaczyna łapać nóżki, narazie za kolanka ale ładnie ciągnie się do nich.

Do góry