reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Masełko przeczytaj sobie na mleku modyfikowanym przepis przygotowawywania mleka a pózniej dawaj dobre rady bo czy mleko 1,2 czy 3 wszystkie przygotowuje sie na wodzie przegotowanej woda typu Żywiec to woda surowa napewno nie odpowiednia dla 4 miesięcznego dziecka

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
To nie jest moja rada tylko pediatry z 30 letnim doswiadczeniem.

reklama
Jakoś nie zauważyłam zeby ktoś tu robił mleko na wodzie z kranu a nie wiem czy wiesz ale butelkowy życiec to woda surowa z kranu do tego przechowywana w zwykłym plastiku który nie jest dobry dla ludzi a tym
Bardzidj dla dzieci i zmień pediatrę no chyba ze lubi leczyć dzieci z biegunki bo bankowo po wodzie z kranu prędzej czy pózniej dostaniecie ja

Ale ja nie mowie o wodzie z kranu tylko o zywcu. I nie mowie ze ktos robi na kranowej tylko na nieprzegotowanej np. Miniaaaa. Czytaj ze zrozumieniem.

Nie mowie o typowej wodzie z kranu tylko zywiec, to jednak roznica. I nie napisalam ze ktos robi na wodzie kranowej tylko na nieprzegotowanej np. Miniaaaa. Czytaj ze zrozumieniem. Jest tez woda na ktorej jest napisane ze nie trzeba gotowac np.babydream. zadnej biegunki nie mielismy.

Każda poprostu pisze jak robi, nikogo nie namawia by dawał surową wodę.
Ja tez gotowałam kranowe ale były zaparcia i szukałam ich powodu i eliminowalam np wodę z kranu. Teraz gotuje Zywiec Zdrój.
Na wodach są infolinie na które można zadzwonić i dopytac czy można używać prosto z butelki, a oni muszą się na tym znać. Przechowywanie w plastiku tez na pewno przebadane, butelki z których karmimy tez są plastikowe.
Ja sama nie daje takiej wody niegotowanej ale spotkałam się ze mamy dają i nic się nie dzieje bo robią to dalej.

reklama
Masełko ty myślisz ze wodę w butelce gotują przed wlaniem jej hehe co do plastiku to np w niektórych krajach wody sie nie kupi w takiej butelce a butelki dla dzieci to można powiedzieć bezpieczny plastik i tez nie do końca Link do: BPA, czyli kłamstwo, o którym warto mówić
Zreszta jest przepis na mleku i tego trzeba sie trzymać bo to jednak ktoś mądry napisał zeby było bezpieczne dla dzieci

Do góry