reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Malaja a co ty chcesz sie lekarza pytać? Niemowlę może latać od dnia narodzin podróżuje na twoich kolanach wiec warto miec chustę lub taki hamak na czas startu i ładowania warto dać coś do picia pierś lub butelkę
Ben przesypia noce i jest grzeczniutki :)
fffd99fe81ebab0142a9c0155efbf422.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Mama fajna Sprawa z to do ilu kg jest? W lipcu Jedziemy na wakacje a z nią na rękach cały czas może być ciężko. Czytałam że właśnie dawać coś do picia.
Moja była grzeczna ale od miesiąca a już nie hehhe tzn gorzej śpi i wcześniej wstaje

U nas po kąpieli jest butla i z reguły zasypia 19:30-20 czasem trochę później budzi się po 2 lub po 3 na butle później kolo 6 albo 7 czasem jeszcze pospi do 9 czasem nie.
O 11:30 czasem ma drzemkę ale częściej nie ma Niż ma. Po każdym karmieniu biorę do odbicia ale nie zawsze odbija.

Mama290 jak wstawilas foto? Z tel można czy nie?

Moja teraz ciągle piąstki i palce ciumka(i pcha do buzi) Wasze tez tak robią?

W nocy mojej nie odbijam. Zwykle karmię ją na leżąco i zasypiam razem z nią więc po jakimś czasie jak się przebudzam to każe mężowi ją odłożyć do kosza i tyle :) Czasami jak nie zasnę z nią to odkładam ją zaraz po karmieniu ale w nocy jej nie odbijam bo i tak jej się nie odbija. W dzień daje do odbicia ale skutek jest różny. Jak dostaje butle to zawsze jej się odbije.

Mama świetna rzecz. Bardzo przydałoby się coś takiego. O co chce pytać lekarza? Nie wiem...jest wiele przeciwwskazań do latania dla osób starszych np tętniak, choroba zakrzepowo- zatorowa...myślałam, że może i w przypadku dzieci warto o coś popytać.
Ze starszą latałam pierwszy raz jak miała 8 miesięcy a teraz jakaś przewrażliwiona się robię :)

hej. mój też ciągle ma pięści w buźce. ciamka je i lubi to bardziej niż smoka.

mój do 3 miesiąca spał jadł i był bardzo grzeczny. później był kryzys i non stop na rękach a teraz już mu tak zostało. teraz walczę z kupkami i z przyzwyczajeniem do rąk

Moja ma stale piąstki w buzi, pcha też do buźki wszystko co jej w ręce wpadnie. Najbardziej mnie wkurza jak nie dopatrzę i zajada kocyk. Na nim są takie kłaczki i boję się, że jak się tego naje to ją będzie brzuch bolał.

Ja córcię staram się zawsze odbijać. Niestety w nocy z tym kiepsko, bo jak je na śpiocha i chcę ją odbić to zaczyna płakać.

Zosi spodobało się odwracanie się na boczki i ćwiczy tą umiejętność kiedy tylko może, czyli najczęściej na macie i niestety na przewijaku. Czasami muszę wziąć trzy wdechy żeby się uspokoić, bo ubranie jej czy zmiana pieluchy są coraz trudniejsze.

Nana ja mogę zdjęcia wstawiać z apki ja az z takim maleństwem nie latałam ale mam dużo znajomych co latali i u nikogo żadnych komplikacji nie było a ten hamak to tylko chyba w USA jest nie widziałam go na innych stronach to sie nazywa flye baby myśle ze można spokojnie cis takiego uszyć
f1b9efa5ab0705fded696953bb97c237.jpg
8c99c63a2dd13cb239010ebe9dfe0a1a.jpg
a tak wyglada na płasko
795744e270f1c025e19b187f31bf3b6d.jpg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Nie wiem czy u nas się coś normuje albo wręcz przeciwnie coś.nie.tak jest ale kupy są od Chrzcin włącznie codziennie.
Dziś sprzatalam u mamy + mycie okien i wieszanie firan. Jestem mega zajechana :p

Z jakich jesteście województw? :) Jeśli chcecie się tym Podzielić :p

Do góry