reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

szkoda że się nie da czegoś podciąć żeby dziecko zaczęło samo kupkę robić.

jeszcze na ząbki homeopatyczny lek viburcol jest dobry. ja stosowałam u starszego a u młodszego też stosuję jak nie może wycisną kupki na rozluźnienie.

reklama
Dziewczyny wiem ze zadaje ostatnio dużo pytań ale znów mam okres ze to i tamto mnie niepokoi.
Chciałam zapytać co ile dni lub ile razy dziennie Wasze maluchy robią kupkę?

ja dopiero uczę mojego Stasia robić samemu kupkę więc nie pomogę.

swoją drogą mam nadzieję że szybko zakuma jak używać tych mięśni

Ja przestałam pomagać i robi co drugi,dzień. Ale po tej ze śluzem jeszcze nie zrobiła, a.dziś powinna :(

noooo ja też przestałam pomagać. dziś były 2 jedną sam zrobił małą a druga była z podgiętymi nóżkami większa ( tylko mu zadarłam nogi do góry ) chłopak ma jeszcze problem z rozluźnieniem mięśni. wczoraj nie było żadnej. zobaczymy jak będzie jutro.

mój od jakiś trzech tygodni robi bardzo rzadko -raz na trzy cztery dni, ale przy kp może tak by no i nicmu nie dolega więc się nie przejmuję ;)

mój się uczy robić sam kupki i idzie mu to coraz lepiej. tylko że robi często po trochu. myślę że jeszcze miesiąc i się nauczy. dziś leniwie niedziela minęła. Jasiu jest lekko przeziębiony a mnie wczoraj jak by w kościach łamało ale dziś już ok.

reklama
Moja Nadia od dwóch miesięcy robi jedna kupkę dziennie bardzo rzadko dwie... z tym nie mamy na szczęście problemu karmie pół na pół swoim i sztucznym. .. jak rzadziej robiła gdy była malutka to kładł am do bujaczka zazwyczaj pomagało jak nie a widziałam ze ma problem używałam czopka...

Do góry