reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Maselko No patrzy na nas ale tylko czasem. Przed chwila sobie "gadalysmy" mowie jej agu, gli, gli a ona próbuje powtórzyć. Ja 10min a ona w tym czasie raz :p ale zawsze coś. Robie inhalacje z rumianku bo mi się dusi i nie może oddychać. Z katarem masakra dalej.
My teraz mamy Avent od 0-6m.. Te lubi najbardziej były dwa w zestawie ale lubi tylko ten zielony. Co za różnica?

A jaki macie smoczek do butelki? My mamy,dalej 1. Ale jak skończy 3m. to spróbuję dać 2.

reklama
Maselko No patrzy na nas ale tylko czasem. Przed chwila sobie "gadalysmy" mowie jej agu, gli, gli a ona próbuje powtórzyć. Ja 10min a ona w tym czasie raz :p ale zawsze coś. Robie inhalacje z rumianku bo mi się dusi i nie może oddychać. Z katarem masakra dalej.
My teraz mamy Avent od 0-6m.. Te lubi najbardziej były dwa w zestawie ale lubi tylko ten zielony. Co za różnica?

A jaki macie smoczek do butelki? My mamy,dalej 1. Ale jak skończy 3m. to spróbuję dać 2.
Na katar najlepszy odciagacz do odkurzacza

my od jakiegoś miesiąca używamy do butelek 2. Małej codziennie rano wyciągam odkurzaczem trochę gili. Dziś dała czadu, spała 4 razy po 20 min, już sobie wkręciłam że chora będzie, że coś ją boli.
Jak usypiacie swoje dzieci - z moją mam problem od kilku dni. Lulam nosze śpiewam, niby spi - odkładam do łózeczka i wrzask. W rezultatcie usypiam ją dłużej niż trwa drzemka - masakra!!!!!!!!!!!!!!!!

my od jakiegoś miesiąca używamy do butelek 2. Małej codziennie rano wyciągam odkurzaczem trochę gili. Dziś dała czadu, spała 4 razy po 20 min, już sobie wkręciłam że chora będzie, że coś ją boli.
Jak usypiacie swoje dzieci - z moją mam problem od kilku dni. Lulam nosze śpiewam, niby spi - odkładam do łózeczka i wrzask. W rezultatcie usypiam ją dłużej niż trwa drzemka - masakra!!!!!!!!!!!!!!!!
Moj usypia w wozku. Przez dzien tam go zostawiam a na noc przenosze do lozeczka.

to już pisałam że warto zainwestować w katarek do odkurzacza :-) przestanie Ci się dziecko dusić i będzie mogła oddychać normalnie i ten isonasin septo do płukania noska

Musze sobie sprawić tylko mam stary odkurzacz o większej mocy bez możliwości ustawiania jej. A jakie wy macie? Czy to nie ma różnicy? Tam pisze.ze.do 1500W

reklama
No ja z usypianiem na razie też nie mam problemów. Jak tylko widzimy, że robi się marudna to do koszyka, przykrywamy i za chwile już śpi.
Ale i tak to się jeszcze milion razy zmieni. Starsza też długo zasypiała sama, potem długo domagała się głaskania po buzi, potem długo trzeba było kłaść się obok i sporo czasu też spała z nami w łóżku.
Teraz ma ponad 3 lata i nareszcie zasypia sama :)

Moja malutka też przeszła lekki katarek. Ja ją kładłam na brzuchu i jak wszystko pospływało to odciągałam fridą. Przeszło po tygodniu.
Nana odciągaj regularnie, nawet co chwile bo to rzeczywiście ważne by nie przeszło w infekcję bakteryjną ucha albo oskrzeli.

Do góry