reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

My robimy podstawowy bez tych dodatkowych.
Co do kupki to caly czas te same, ale dzisiaj zrobila jedna jasno zielona, moze to przez to ze pila wode.

Ja dzisiaj robilam cytologie i robilam morfologie, oby wyniki byly dobre.

reklama
A ja już po chrzcinach i z glowy mała nie spala jak jej woda ksiądz polewał i ziewala heheh

A ja się.rozchorowalam ból gardła okropny ledwo przełykam i wczoraj gorączka 39 :-( ylam na pogotowie i dostałam tylko aerozol bo jak karmie nic mi więcej ni dał i się męczę ciekawe kiedy zejdzie. A mała ma mały katar :-( pewnie ja zarazilam i na szczepienie nie idziemy w tym tygodniu na pewno....

Ja teraz przed wyjściem parafina smaruje miała krem banbino ale już nie używam z racji jej wysypek narazie tylko emolientach i parafina. Mała już ma skórkę lepsze wysypka jakby wchodzi tylko skóra dalej sucha bardzo no ale ważne że się nie pogarsza..

Sorki za błędy słownik mi zmienia a nie sprawdziłam

A moja ostatnio długo śpi w dzień, w nocy też ok budzi się na karmienie tylko chociaż dzisiaj dała troszkę popalić ale to pewnie nie pierwszy nie ostatni raz

My na zimno stosujemy Cold Cream Musteli. Sprawdzał mi się przy starszej więc używam i teraz. Mam jeszcze z tej samej serii sztyft na zimno ale jeszcze nie używałam.
Ostatnie dni z mrozami zatrzymały nas w domu. Jutro mróz ma być mniejszy (oby) to wyjdziemy bo takie non stop w domu psuje mi rytm dnia.

ja wychodzę ze Stasiem na spacerek taki 15 do 30 minut. on ładnie śpi. mam super ciepły wełniany śpiwór w wózku więc jest mu mega cieplutko :-) jak dla mnie - 10 czy 15 to nie powód żeby nie wyjść z domu na krótki spacerek

A kiedy macie zamiar wprowadzać coś do diety maluszków?
Pytam bo koleżanka juz 3,5mies chce coś dawać. To chyba za wcześnie

Jeśli chodzi o kolka to w przypadku mojej córci pomógł espunisan 100 po 10- 12 kropel di każdego posiłku dwa tygodnie i pi kolce niepotrzebnie zamówiłam sab simplex te niemieckie kropelki... teraz mamy inny problem od dwóch dni mała nie chce w ogóle jeść a jak poczuje mleko to pluje nim i moje i sztuczne.. po wielkich trudach i karmieniu co chwile zjada mniej niż połowę tego co powinna nie wiem co robić... he tylko na śpiocha i to tylko parę łuków potem płacz.. cały czas ręce w buzi słoni się strasznie i uwielbia jak jeżdżę jej smoczkiem po działach. .. ale przecież to nie żeby dopiero 11 tyg skończyła MASAKRA

Mam takie pytanie do mam odciągnąć uch mleko laktatorem, jakiego używacie czy któraś z was ma elektryczny podwójny? Bo zastanawiam się czy go kupić wymiekam z tym ściąganiem po godzinie nie daje rady po prostu a chciałabym karmić jak najdłużej o ile zacznie jeść mleko tak jak wcześniej. ..

Wnuczka, ja odciaganym mleko dla starszej prawie 8 miesięcy bo dość szybko odrzuciła pierś a mi zależało aby piła moje. Odciagalam Mendela mini Electric. Dawała radę mimo że pojedynczy ale dziś gdybym musiała odciągac kupiłabym podwójny lub co najmniej wyższy model Mendeli (chyba swing).

reklama
Karmilam piersia i mm i Mała juz nie chce piersi, raczej nie mam juz pokarmu. Kupic laktator i odciagnac, co o tym myslicie?

Wczoraj mialam akcje pakowania malych ciuszkow Małej, oj sie uzbieralo :)

Do góry