reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

DUŻO SZCZĘŚCIA NA NOWY ROK :-)

my byliśmy do 22 u znajomych a nowy rok spędziliśmy już w domku :-)
mój mąż wyjeżdża 3 stycznia :-( zrezygnowałam z angielskiego dodatkowego starszego syna na okres zimowy bo ciężko to zorganizować przy małym.

reklama
dziewczyny czy wasze dzieci patrza ciagle do gory? bo moj synek non stop oczy do goryvwywala i patrzy szuka .... no i jak jest z czkawka bo tez ma kilka razy dziennie

U nas czkaweczka zdarza się raz, dwa razy dziennie.
Do góry patrzy jak coś tam zobaczy. Bardzo ja interesuje moja pościel w panterke.

a mojego roleta w czrno biały komiks, też odgina wtedy głowę do tyłu ;) a czkawka trochę mu odpuszcza ostatnio, chociaż dziś już jedną zaliczył jak mu się ulało :/

bo moj synek podczas jedzenia i zaraz po nim sie prezy placze ciagle jest glodny spi po max 2 godz jak je to przysypia zje np 60 ml zaraz budzi sie bo chce jesc dalej ... juz nie wiem co robic jestem wykonczona ... w dzien prawie wogole nie spi w nocy non stop sie budzi

mój mały od tygodnia śpi w nocy po 8 godzin. co prawda przed zaśnięciem trochę daję popalić chyba z nudów :-) hehehehe.... tak od 20 do północy najczęściej tylko drzemie a w między czasie opróżnia mi do cna cycki a później śpi do 8 albo i 8.30 :-)

kinia jeśli twoje dziecko tak się zachowuje to daj mu coś na te gazy, kładź go na brzuszku i zmień mleko bo możliwe że coś mu w nim nie pasuje

mój synek najczęściej usypia z cycem w buzi i w chuście oczywiście też, odlatuje praktycznie od razu jak go zamotam :) smoczka próbowałam dawać w sytuacjach kryzysowych, gdy nie da się cyca - np. po kąpieli jak płakał, ale pluł dalej niż widział; nie dał się nabrać naq plastikowa podróbę ;) na szczęście już się wprzyzywczaił i nie płacze po kąpieli. po świętach mieliśmy akcje z zielonymi kupami, na szczęście wszystko wróciło do normy :/ widzocznie przegiełam ze świątecznymi smakołykami. u nasa nie ma wysypki, za to schodzi mu skóta z brwi i czoła, myślicie, że to może być ciemieniucha? na głowie nic mu się nie dzieje :/ no i szczęśliwego na Nowy Rok!

Jaga u nas właśnie ciemieniucha na czole zaczęła się od suchej skóry, która zaczęła się łuszczyć. Nacierałam oliwką i po ok. pół godziny wycierałam gazikiem. Pięknie zeszło ale teraz znowu na główce się zaczyna robić

Nasza mała też ciągle do góry patrzy, nie wiem co ją tam tak bardzo interesuje chyba lampa.

Jutro mamy mieć szczepienie, ale córcia coś furka nosem więc nie wiem czy się zaszczepimy

reklama
Ja daje espumisan. Dawałam 3razy dziennie bo tak kazali a teraz daje wieczorem tylko bo wtedy jest masakra z kolkami.

Do góry