reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Jak mi nie robi kupki po 2dni, wije się i płacze, napina do takiej czerwoności to już nie mam sumienia i pomagam.

Okres-to chyba zależy od organizmu. Jedna koleżanka karmiłam 2 lata swoją małą i nie miała okresu. A inne dostały normalnie

reklama
ja jeszcze nie miałam okresu i liczę na to, że długo nie przyjdzie
przy córce dostałam po roku

wstrętna pogoda dzisiaj nawet się nie chce na spacer iść,
zobaczę może koło południa się rozpogodzi

Nasza jak pare dni nie jadla mleka z piersi to dawalismy jej wode i bylo lepiej.Teraz daje espumisan i jest lepiej, nie zwija sie tak jak robi kupki. Polecam.
Moja dzisiaj przeszla sama siebie, spala 10 godzin na mała przerwe na piers w nocy :) az sama sie obudzilam ze ona tyle spi :)
Dobrze ze tak ladnie w nocy spi, rano wtedy ma wiekszy apetyt :p

Ja tez kp i po niecałych trzech miesiącach od porodu dostałam okres:( a też liczyłam że póki karmie to się nie pojawi. Jak miałam okres to zauważyłam że przez ten czas miałam mniej pokarmu.
Chrzciny planujemy na koniec czerwca.

Witam się po świętach! Szybko minęły. Szczerze to ja zamiast odpocząć czuję się bardziej zmęczona,

miniaa ta oliwka mineralna którą stosujesz to z jakiej firmy i gdzie kupiłaś?

Pupę naszej smaruję bepanthenem. A kupki to robi czasami raz na 3 dni, ale po takiej przerwie to jest kupa gigant :-D

My chrzciny planujemy pod koniec stycznia.

Dziewczyny a jak wam dzieciaczki przesypiają te 5-6 godzin to nie budzicie na karmienie? Bo ja swoją nadal budzę co 3 godziny i tak się zastanawiam jak długo trzeba dziecko budzić na jedzenie

Dziś byłam właśnie u lekarza i pytałam o ta dłuższą przerwę na sen. Powiedziała żeby nie budzić, będzie głodna to się obudzi.
Wiec ja.daje pospać jak juz się uda :)

Ja uważam, że jak dziecko jest zdrowe, donoszone, ma prawidłową wagę to nie ma powodu budzić. Wydaje mi się, że takie budzenie tylko zmienia dziecku jego naturalny rytm zupełnie niepotrzebnie. Ale wiem, że zdania są podzielone w tej kwestii.
Moja starsza przesypiała od pierwszego dnia 6 godzin ciągiem i nie budziłam. Teraz mała przesypia czasami 5- 6 i nie budzę.

No i jeszcze jedna kwestia. Jak ja mojej próbuje dać jak ona nie chce to po prostu nie zjada i tyle. Odwraca głowę i nie ruszy więc budzenie nie miałoby sensu

W szpitalu budzili dzieci na karmienie w nocy ale ja tego nie robie. Nie chcialabym zeby mnie ktos budzil na jedzenie chyba bym pobila :p
Bedzie glodna to sie obudzi i da znac - ostatnio glosno krzyczy :) :p

reklama
Do góry