reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja mam kryzys w nocy jak Mała się budzi o 3-4:00 wtedy Ją karmie i czasami zostawiam u nas w lozku,bonie chce mi sie co chwile wstawac jak jestem padnieta i spiaca.
Córkę mało nosimy na rekach, tylko zeby jej sie odbilo i kladziemy do Jej lozeczka - lubi w nim spac :)

reklama
moja pięknie spała 2 nocki, 2 razy budziłą się na mleczko i spała dalej a w dzień drzemki miała i nerwa :-) a dziś cały dzień prawie śpi, ciekawa noc się zapowiada. Na dodatek michaś chory, gile do pasa i kaszelek, boję się żeby małej nie zaraził. No i starszego brzuch bolał, dziś ze szkoły dzwonili, żeby go odebrać. W takich momentach to wyć się chce. A czas zapierdziela, mała jutro kończy miesiąc!!!!!!

nooooo ja też boję się chorób. dla tego nie chodzę do koleżanek którym dzieci często chorują. Jasiu mi nie choruje więc mam nadzieję że będzie ok.

zastanawiam się żeby zmienić mu przedszkole na ten okres zimowy. mamy małe przedszkole na osiedlu więc zapisałam bym go tam na styczeń, luty, marzec a później bym go z powrotem przepisała do tego w którym teraz jest. Ciężko jest go wozić co rano i wyciągać małego w tą pogodę. a poza tym to odwożę go dopiero na 10 bo wcześniej się nie wyrabiam

Dziewczyny kiedy Wy znajdujecie czas na pisanie? Ja kompletnie nie wiem w co ręce włożyć jak mała zaśnie w dzień. Ma tak maksymanie 3 drzemki po pół godziny plus spanie na spacerze i to nie zawsze. A poza tym chce żeby się z nią bawić, karmić, lulać, przytulać. Nie lubi się sama sobą zajmować, trzeba jej poświęcić sporo uwagi.

No podziwiam Was, że macie tyle czasu :tak:

reni, kazde dziecko jest inne;)
probowalas pokarmieniu polozyc dziecko same w lozeczku, dac smoka i zeby bylo same.Dzieciaczki tez potrzebuja samotnosci. Ja tak robie, czasami córa pomarudzi, ide do niej cos jej powiem, pomiziam ja po twarzy i powoli zasypia.Czasami spi 30 min ale ja wtedy mam chwile dla siebie.

My za chwile wybieramy sie na spacer i na poczte chociaz tak mi sie nie chce :)

mój synek jak "padnie" to przesypia ciurkiem 2-3 godziny, ale ja usypiam go przy cycku. jak nie śpi to albo się nosimy na rękach, albo w chuście, czasem poleży trochę w dużym pokoju, obserwuje lampki choinkowe, ale wtedy trzeba do niego zaglądać co chwilę, pomiziać, lubi czuć nas blisko siebie :)

mój mały lubi sobie pospać. więc odkładam go do łóżeczka włączam karuzelę daje smoczka i po jakiś czasie zasypia :-) w tedy ja mam czas na kompa, obiad itp
dla tego właśnie ja nie noszę swojego dziecka, teraz też zaczęłam wkładać małego do leżaczka tak góra na godzinkę dziennie z przerwami

Ja nie uczę noszenia. Karmie, odbijamy i odkładam na łóżko na boczek. Daje smoka później herbatki lub wody. Bo zaczyna płakać bo po mm zasycha jej w buzi i tak sobie leży albo śpi. Czasem pomarudzi. Juz jej się wydluzylo czuwanie wiec nie zasypia po karmieniu.

reklama
Do góry