reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja jak daje Młodą na odbijanie to ona zasypia, potem sie przebudza i klade do lozeczka troszke lezy z otwartymi oczami. Czasami chce smoka do spania ale nie zawsze. Jest tak ze po godzinie budzi sie i chce cycka :)
Wasze dzieci po jedzeniu tez zasypiają na was?

Jaga86 moja Zosia tylko raz przespała noc właśnie od 22 do 5 rano, nie budziłam jej wtedy bo cały dzień mi nie spała i nie miałam sumienia jej obudzić, taka zmęczona chyba była. A tak normalnie to budzi się regularnie co 3-4 godziny na jedzenie. pieluszkę nie zawsze jej zmieniam, bo czasami nie jest przesikana.

Kinia my kąpaliśmy małą nawet jak kikut nie odpadł, potem psikanie octeniseptem i dokładne osuszenie.

Holcia my ciągle próbujemy opracować metodę zasypiania. zasypiała już przy cycu, w rożku u nas w łóżku, na rękach przy odbijaniu, u taty na brzuchu... jakoś nie umie się przyzwyczaić do jednego sposobu zasypiania i tak kombinujemy żeby ją uśpić :-D mam nadzieję, że młoda się w końcu na coś zdecyduje

Jeśli chodzi o ubranko do spania to zwykle body z długim rękawem, skarpetki i zawijam ww rożek.

No.moj maly ksiaze budzi sie okolo 21 je butle i nie chce spac az do 1 - 2 w nocy ma przestawionu dzien z noca nie wiem jak mu to zmienic bo chodze jak zoombie :-) ....
Stokrotka moj maly zastpia albo podczas jedzenia albo sam w lozeczku...

U nas z zasypianiem jest różnie ale staram się po jedzeniu odbić do rozka i odłożyć ze smokiem albo bez i czekam czy zaśnie. Czasem się zdarzy ze trzeba pobujac na lezaco, a czasem na rękach.
Do spania body, pajac i rożek ( po kąpieli czapka) no i przykrywamy kocykiem (wiem ze dużo tego ale dopiero wtedy ma nóżki ciepłe).

Kinia, spij wtedy kiedy dziecko spi. Daj sobie czas. Nasza na poczatku tez tak sypiala. Albo po prostu budz syna po 3-4 godzinach spania w dzien to wtedy moze sie przestawi.

A jeszcze jedno... Przed pierwszymi szczepieniami wychodziliscie ze Smykami na zakupy do sklepu?(ogólnie ze jest więcej ludzi itp) bo już mnie straszą ze nie wolno,że choroby i juz zglupialam bo my juz byliśmy w C.H.

Ja caly czas ubieram mala w body, pajaca a po kapieli zakladam czapke i wkladam ja w spiworek. Rozka nie polubila. Odkad w pokoju ma 20-22 stopnie to lepiej spi :)

Jak sie Wam dzieci budza w nocy to macie paraliz? Bo mnie wszystko boli jak Młoda placze a ja musze mleko robic i ja uspokajac :/

reklama
Do góry