ja do kápieli podgrzewam w sypialni, bo may jest zmarzluch i zaraz mu sie brodka trzesie i dostaje czkawki. w ogole czesto ma czkawke i pierwsze dni to naprawde strasznie marzl raczki mial caly czas zimne jak tylko wyciagnal spod kocyka :/ ale dzis juz jest lepiej. a tak w domu to ok. 20st. mamy i jest ok, chociaz my przyzwyczajeni do zimniejszych temperatur, wiec musielismy sie troche przestawic. a tak z innej beczki - kapiemy sie w wiaderku tummy tub i jest rewelacja, najbardziej rozbrajajace sa oczy Mieszka, gdy go zanurzamy - wyglada jakby osiagnal nirwane
reklama
super jest to wiaderko jako kąpiel relaksująca ale jak w tym umyć dziecko???? ja do kompania mam 22 a w dzień koło 20.5. jak wychodzę na spacer otwieram wszystkie okna i wietrze. u chłopaków w pokoju mam trochę chłodniej
kiniasw86
Fanka BB :)
Ja ubieram body z dl rekawem spiochy i przykrywam kocykiem zloxonyn w pol bo jest dyzy...
Dziewczyny co robilyscie z kikutem pepowiny w tej zasranej Anglii nie ma nic c by sie nadawalo :- ( a moj synek ma lekko czerwone w okolicy pepka i sie martwie
Dziewczyny co robilyscie z kikutem pepowiny w tej zasranej Anglii nie ma nic c by sie nadawalo :- ( a moj synek ma lekko czerwone w okolicy pepka i sie martwie
M
mama290
Gość
Kinia kup polski spirytus rozrób na 70% i smaruj moim zdaniem najlepszy sposób ubnas dwa dni i wszystko odpadło pózniej tez smarowałam i sie wszystko zagoiło odnosnie wit d3 jakoś od 3 lat jest zalecenie w uk podawać prawie w każdym większym sklepie i aptece spokojnie można kupić ja mam z Pl w kapsułkach co do robienia mm to przy chłopakach nie wydziwial nie gotowałam wody 5 minut używałam kranówki przefiltrowanej brita albo używałam gotowego roztopionego mleka czas był na wagę złota
Ostatnio edytowane przez moderatora:
stokrotka
Dziewczyny jak wasze dzieci spia w nocy?
Moja przeszla sama siebie, wczoraj dostala mleko po 22:00,i obudzila sie po 5:00 jestem w szoku. Moze tak ladnie spala bo za dzien ciezko bylo jej zasnac i miala wczoraj kapiel i troszke zmniejszylam temperaturę w pokoju.
Nie jestem zwolennikiem budzenia dziecka w nocy tak jak robili to w szpitalu w ktorym rodzilam.
A czy wasze dzieci zasypiaja na waszych rekach? Bo ja klade córe zeby jej sie odbilo i ona zasypia ale nie zawsze tak robi
Moja przeszla sama siebie, wczoraj dostala mleko po 22:00,i obudzila sie po 5:00 jestem w szoku. Moze tak ladnie spala bo za dzien ciezko bylo jej zasnac i miala wczoraj kapiel i troszke zmniejszylam temperaturę w pokoju.
Nie jestem zwolennikiem budzenia dziecka w nocy tak jak robili to w szpitalu w ktorym rodzilam.
A czy wasze dzieci zasypiaja na waszych rekach? Bo ja klade córe zeby jej sie odbilo i ona zasypia ale nie zawsze tak robi
Mieszko cakiem niezle przesypia noce, poki co budzi sie co 3-4 godfziny, zazwyczaj ma pieluche do przebrania i przy cycu zasypia dalej. no i zasypia przy cycu, jak spi spokojnie na boczku, to nie podnosze go do odbicia (mowia, ze dzieci piersiowe nie zawsze potrzebuja odbicia jak sie dobrze przyssaja); ale jak widze,ze sie wierci i krzywi to go podnosze i rzeczywiscie wtedy odbija. a czy waszym maluchom luszczyla sie skorka w zgieciach? dzis zauwazylam miedzy paluszkami na stopkach...posmarowalam oliwka mam nadzieje, ze zaraz mu to przejdzie
holcia
Moja Ida tez dzis niezle pospala. Nakarmilam ja o 23 zasnela i obudzila sie o 4. Zjadla i poszla spac dalej az do 8. Takie noce to moglabym miec codziennie. Ale ze spaniem wlasnie trochę mamy problem, bo nie chce zasypiac sama. Zazwyczaj zasypia przy piersi, jak ja chce ulozyc do spania to sie budzi placze, potem zasypia tylko na rekach. Dzis jest jej13 dzien i zastanawiam sie, czy jakos ja tego oduczac juz czy jej pozwolic. Z jednej strony jest jeszcze malenka i potrzebuje bliskosci, ale z drugiej strony nie chce jej az tak przyzwyczajac. Jak jest u Was?
reklama
hej :-) u nas Stasiu je koło 23 a później koło 4 rano. z tym że u nas zawsze jest obowiązkowe odbicie które trwa nawet do pół godziny. dopóki nie odbije to się wścieka. zasypia sam ze smoczkiem.
jeśli chodzi o spanie to ja zawijam ciasno kocykiem bo Stasiu to lubi :-) na to przykrywam patchworkiem. a zakładam mu body z krótkim rękawkiem i śpiocha do tego skarpetki.
jeśli chodzi o spanie to ja zawijam ciasno kocykiem bo Stasiu to lubi :-) na to przykrywam patchworkiem. a zakładam mu body z krótkim rękawkiem i śpiocha do tego skarpetki.