reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

kasia super ze operacja sie udala :)

miniaaa ale masz talent :)

a ja nawet ladnie pospalam w nocy, za to o 7 sie obudzilam wyszykowalam malego do przedszkola siostra go odprowadza w tym tygodniu :) i zasnelam jeszcze do 11. jestem, w szoku bo ostatnio takie spanie to mialam z 5 lat temu w ciazy z synem :) chociaz na ta koncowke ciazy sobie odespie :) potem nie bedzie kiedy :)

reklama
a moj maz jednak przyjezdza nie jutro tylko w niedziele w nocy wiec wszystkich swietych bede sama z synem :tak: mooze pojade do mamy po poludniu zeby czas zlecial ...

ja mam teraz tez spory apetyt :) ale jakos checi do gotowania male jak nie ja :( ale kupilam sobie na dzisiaj ryvbe i pieke tez chlebek juz 2 raz sama , mam nadzieje ze wyjdzie ...
ogolnie staramy sie teraz jesc zdrowo, jak najmniej smazonego, swojski chlebek , 5 porcji warzyw i owocow-chociaz z tym mam ciezko zazwyczaj udaje mi sie ze 3/4 to bedzie sprzyjalo tez jak bede karmic wiec juz sie wprawiam przy okazji. ale rybe dzisiaj jem smazona , meza nie ma to co mi tam,

Miniaaa wow zazdroszcze zdolnosci ;)

Reni ja sie od poczatku nastawialam na duze dziecko powyzej 4kg bo sama wazylam 4,5 ale wyglada na to ze moja corcia w tate poszla i ok 3,5 powinna wazyc. Musialam podokupywac troszke ciuszkow 56 bo mialam tylko 62 i wieksze ;)

Ddmala jak masz dobry przepis to pochwal sie ;)

ja bardzo długo piekłam sama chleb. nawet kupiłam sobie maszynkę do pieczenia ale okazało się że ten który sama wyrobiłam był lepszy. później zrezygnowałam całkiem z chleba a teraz kupuję w tradycyjnej piekarni.

dzięki dziewczyny że doceniania moje nocne wojaże :-) nie było lekko. i raczej talentu wiele do tego nie trzeba mieć. raczej cierpliwości dużo.

dziś w sklepie z materiałami wydałam prawie 100 zł i będę dalej szaleć :-)

dziewczyny w pierwszym trymestrze miałam masakrę na twarzy, łącznie z zapaleniem skóry. Potem moja buźka była gładka i śliczna jak nigdy. A teraz znowu zaczyna mnie wysypywać :zawstydzona/y: Ma któraś podobnie?

Cześć!!!!

Gratuluje mamom kolejnych naszych dzieciaczków.

Byłam dziś u swojego lekarza- musiałam przełożyć wizytę na tydzień wcześniej.

Malutka jest malutka bo waży 2700. Moja szyjka nadal długa i zamknięta. Pewnie mogłabym nosić dziecko 2 lata jakby trzeba było...

NO I GŁOWA W DOLE!! Cieszę się, bo jeżeli pomiary są prawidłowe to będę miała małe dziecko- koło 3 kg więc tym bardziej byłoby mi szkoda nie rodzić sn.
Najprawdopodobniej obróciła się w środę :)

Malutka jest malutka bo waży 2700. Moja szyjka nadal długa i zamknięta. Pewnie mogłabym nosić dziecko 2 lata jakby trzeba było...
U mnie tez w 37tc Mała miala podobna wage do twojej, a teraz waży 3400g wiec wiesz nigdy nic nie wiadomo :p.

Reni, moja twarz sie zmienila, jakis dziwny ksztalt ma, moze dlatego ze jestem opuchnieta, ale zadnych wyprysków nie mam.
Moze zmien krem, mydlo. Ja zaczelam myc mydlem dla niemowlakow :)

Witam Dziewczyny od dłuższego czasu sobie Was czytam. Fajnie tu macie, maluszki juz przychodzą na świat (Gratulacje dla szczęśliwych Mam). Ja mam termin na 29.11, lekarz mówi ze dzidzi dobrze w brzuszku bo wychodzić nie chce.35tydz i waży 2800, ale to z racji tego, że nóżki ma długie. Ciaza przebiega bez większych dolegliwości od początku, tyle że na zestawie leków, clexane, acard, itp itd. Pozdrawiam ze slaska

reklama
Kasiu, super ze zabieg sie udal, trzymam dalej kciuki zeby szybczej byl z wami Kubus.
Miniaaa, swietne czapeczki, ja nic a nic nie umiem na maszynie robic :)
Malaja, gratuluje dobrych wiesci, ze malutka sie obrucila, na pewno bez problemowo sn urodzisz, poza tym to juz 2 dziecko ma byc latwiej.
Reni, u mnie pol ciazy byly plamy czerwony na twarzy (jakies uczulenie) ale teraz zniknelo to (a kremow sie roznych nastosowalam, nawet u dermatologa bylam, najpierw nic nie pomagalo, potem jakos samo przeszlo)..

Do góry